Costa Blanca

Costa Blanca on erityisesti englantilaisten, venäläisten, saksalaisten ja norjalaisten suosima lomakohde Espanjassa. Alue käsittää 218 km pätkän Välimeren rannikkoa. Maisemat ovat monipuolisia: on karua vuoristoa ja vehreää tasannetta. Meri on aina läsnä. Perinteseen rantalomaan kohteeksi sopivia kaupunkeja on mm. Alicante, Torrevieja, Dénia ja Benidorm.

Sesonkiaikana toukokuusta syyskuuhun Costa Blancalla on paljon turisteja ja tähän ajankohtaan sijoittuu monet tapahtumat. Turistit tulevat Englannista, Saksasta, pohjoismaista ja muualta Espanjasta. Talvikaudella on hiljaisempaa, mutta silloin alueella on paljon ulkomaalaisia eläkeläisiä, jotka viettävät osan vuodesta auringossa. Nykyään myös työikäisiä suomalaisia on paljon pysyvästi varsinkin Torreviejassa. Etätyömahdollisuudet mahdollistavat lyhyempiäkin työjaksoja auringossa.

Alicanten kansainväliselle lentokentälle eli El Altetin kentälle lentää suomesta:

 • Norwegian Helsingistä
 • Ryan Air Helsingistä
 • Finnair Helsingistä

Onneksi Norwegian lentää useamman kerran viikossa ja pääosin kohtuuhinnalla. Norwegian lentää myös Madridiin. Ryanair ei enää lennä Tampereelta Alicanteen. Kova kilpailu on tuonut hinnat kohtuulliselle tasolle, ainakin jos lennot hankkii hyvissä ajoin. Esimerkiksi Finnairilta voi saada kohtuuhintaisia lentoja Helsingistä Alicanteen.

Costa Blancalla on hyvä ilmasto ja aurinkoisia päiviä on riittävästi.  Kesä on pitkä ja kuuma, talvi lyhyt ja vähäluminen. Varsinaisia rantakelejä on kesäkuusta syyskuuhun.

2 vastausta “Costa Blanca”

  • Joulu Pukki

   Joulun alla on mainio hetki lomailla Costa Blancalla ja nauttia rauhallisesta joulunodotuksesta. On melko lämpimät ilmat, kaupunkien keskustoissa upeat jouluvalot, lennot halpoja, joululahjat kotiintuomisina edullisesti jne. Olemme taas menossa, lähtö 11.12., lennot 100 € / hlö…

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *