Tabarcan saari

Tabarcan saari sijaitsee Alicanten kohdalla Välimeressä. Saarelle pääsee Alicanten lisäksi Santa Polasta ja Torreviejasta. Matka hoituu mukavasti veneellä tai suuremmalla katamaraanilla. Matkan hinta on n. 20€ per henkilö. Hinta vaihtelee vähän sen mukaan, mistä saarelle kulkee. Kaikista lyhyin matka on Santa Polasta.

Saaren luonto on erikoisen karu ja samoin on saaren historia. Saarella on ollut ainakin vankila, italialaisia ja merirosvoja. Tarkemmat faktat voi käydä tarkistamassa modernista museosta, joka on saaren sataman ja kylän välissä.

Saaren ympäristön vesi on kirkkaampaa ja kylmempää kuin Välimeressä normaalisti. Saaren luonto on hyvin monipuolinen kallioineen ja savanniheinikkoineen, mutta metsää siellä ei ole.

Saarella on pieni kaupunki ja rantapoukamia. Hyvä tapa nauttia saaren antimista on syödä jossain useista kalaravintoloista ja sen jälkeen kiertää saari patikoiden. Aikaa saarella saa kulumaan nelisen tuntia. Saarella on hyviä rantoja, joten kauniilla ilmalla kulumaan saa koko kesäpäivän. Sateisella säällä Tabarcalle ei kannata tulla lainkaan, mutta normaalina päivänä saari on oivallinen retkikohde ja milenkiintoinen nähtävyys.

Alicanteturismon esittelyvideo Tabarcan saaresta

Saarella on paljon kissoja. Ilmeisesti niillä on siellä hyvät oltavat ja paljon sardiineja. Myös ihmisten kannattaa syödä sardiineja jossain saaren monesta kalaravintolasta.

Tabarcan saarelle Torreviejasta

Laiva lähtee saarelle kerran päivässä klo 10:45 ja tulee takaisin illalla. Lähtö on Torreviejan satamasta läheltä Casinoa. Liput ostetaan satamassa laivan edessä olevasta kopista. Hinta n. 27€ sisältää menon ja paluun, mutta hinta voi vaihdella sesongin mukaan. Talvella laiva ei kulje lainkaan, mutta sen pitäisi kulkea toukokuusta lokakuuhun. Tarkempia tietoja Tabarcalle menevästä laivasta englanniksi

Päiväretki Torreviejasta Tabarcalle

Kuvittele, että olet lähdössä kesäpäivänä laivamatkalle Torreviejasta Tabarcan saarelle. Aamulla herätessäsi aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta ja lämpötila on jo noussut miellyttävälle tasolle. Pukeudut kevyesti ja pakkaat mukaasi aurinkorasvan, uimapuvun ja pyyhkeen.


Saavuttuasi Torreviejan satamaan, tunnet iloista ja jännittynyttä tunnelmaa, kun odotat laivan lähtöä. Kun laiva lähtee satamasta, tunnet raikkaan merituulen puhaltelevan kasvoillesi ja näet upeita maisemia ympärilläsi. Matka Tabarcan saarelle kestää noin 30 minuuttia.


Saavuttuasi perille Tabarcan satamaan, huomaat heti, että saari on täynnä elämää ja värikkäitä rakennuksia. Kävelet rannalle ja tunnet hienoa hiekkaa jalkojesi alla. Uiminen kristallinkirkkaassa vedessä on yksi päivän kohokohdista. Voit myös vuokrata snorklausvälineet ja tutustua saaren koralliriuttoihin ja merieläimiin.


Nautit lounaan yhdessä saaren ravintoloista, jossa tarjoillaan tuoreita meren antimia. Voit myös käydä tutustumassa saaren historiallisiin nähtävyyksiin, kuten linnoitukseen ja museoihin.

Muokkaus 10/2023: Päivitetty laivan lähtöaika Torreviejasta sekä uusi hintatieto.

2 vastausta “Tabarcan saari”

 1. Niina

  Mistä tuonne pääsee, jos lähtee Torreviejasta? Entä kuinkahan usein vene kulkee mantereen ja saaren välillä? Onko tuo noin 20€ pelkästään yhdestä suunnasta vai onko se meno-paluu hinta?

  Vastaa
  • Kristian Post author

   Kiitos kommentista! Päivitin tiedot sivulle: Laiva lähtee Torreviejan satamasta klo 11 ja samalla lipulla pääsee takaisin n. klo 19. (saapumisaika) Torreviejasta kulkiessa ei siis voi valita aikoja haluamiaan, vaan laivoja kulkee vain yksi molempiin suuntiin. Jos auto on käytössä, niin suosittelen matkustamaan Tabarcalle Santa Polan kautta, jolloin aikataulun mukaisia yhteyksiä on enemmän.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *