Suosituimmat tapakset

Espanjalaiset tapakset ovat osa herkullista ja monipuolista ruokakulttuuria, jossa pienet, jaetut ruoka-annokset, eli tapakset, ovat keskiössä. Tapaksia on maassa kymmeniä ellei satoja. Osa ruokalajeista on koko maan kattavia ja osa on hyvinkin paikallisia erikoisherkkuja. Tässä esittelemme muutaman suosituimman tapaksen, joita voi saada useimmista tapasravintoloista.

Patatas Bravas
Patatas bravas on ehkä tunnetuin tapas. Se koostuu paistetuista perunakuutioista, jotka tarjoillaan tulisen tomaattikastikkeen ja alioli-kastikkeen kanssa.

Tortilla Española

Espanjalainen tortilla, joka tunnetaan myös nimellä tortilla de patatas, on toinen suosittu tapas. Se on munakas, johon on lisätty perunoita ja sipulia.


Fechas envueltas en tocino

Tässä tapaksessa yhdistyvät suolaisen ja makean maut. Taatelit kääritään pekoniin, ja sisään voidaan lisätä myös juustoa, kuten vuohenjuustoa.

Albóndigas
Albóndigas tarkoittaa lihapullia. Ne ovat suosittu tapas, ja ne tarjoillaan usein tomaattikastikkeen ja leivän kanssa.

Gambas al ajillo
Gambas al ajillo on valkosipulissa ja chilissä paistettuja katkarapuja. Ne ovat herkullinen merenelävä-tapas.

Esgarrat

Esgarrat on perinteinen Valencian tapas, joka koostuu paahdetuista paprikoista, valkosipulista, oliiviöljystä ja suolakalasta.

Nämä ovat vain muutamia suosituimpia tapaksia. Espanjalainen tapaskulttuuri on monipuolinen ja täynnä herkullisia makuja. Jokaisella alueella on omat erikoisuutensa ja tapakset voivat vaihdella yksinkertaisista suolaisista snacksista gourmet-annoksiin.

Toivomme, että nautit espanjalaisista tapaksista ja kokeilet rohkeasti eri reseptejä! Hyvää ruokahalua, tai kuten espanjaksi sanotaan, ¡Buen provecho!