Perinteinen tinto de verano

Kesäkuun suosituin postaus on yllättäin ollut kehittelemäni tinto de verano -reseptini. Resepti on hieman hassu eikä lainkaan perinteinen tapa valmistaa suosittua juomaa. Esanssin lisääminen vichyyn tuottaa kyllä hyvän sitruunaisen lantringin punaviinille. Tällä kertaa yritin kuitenkin tehdä perinteisemmän tinto de veranon. Juoma on helppo tehdä kotona ja se sopii hyvin esimerkiksi grilliruokien seuraksi. 

La Casera

Oikeaan tinto de veranoon tulee jäitä, punaviiniä ja gaseota. (kaupassa La Casera) La Casera on vichyä, jota on makeutettu kahdella keinotekoisella makeutusaineella.  Pyrin välttämään keinotekoisia makeutusaineita, joten suosittelen korvaamaan La Caseran Spritellä tai vastaavalla sittiksellä. La Casera on kaloriton, joten siihen tehtynä drinkkiin tulee todella vähän energiaa.

Sopiva viini tinto de  veranoon

Juomasekoitukseen ei missään nimessä tule käyttää kallista viiniä. Laatikkoviinit sopivat tähän käyttöön hyvin. Espanjassa tehtynä juomaan sopiva viini voisi olla pullottamaton eli suoraan tynnyristä myytävä punaviini. Valitsin kuitenkin Alkosta Riojan alueeen perinteisen ja keskihintaisen punaviinin. Yhdestä viinipullollisesta saa tehtyä kahdeksan lasillista.

Tinto de verano ainekset

Juoma on nimensä mukaisesti kesäinen punaviini ja siihen kuuluu laittaa paljon jäitä. Tein tätä tarjoilua varten pussillisen pakastejääpaloja.

Perinteisen tinto de veranon ohje

Laita ensin lasin pohjalle vähintään viisi jääpalaa.

Jääpalat lasien pohjalla tinto de veranolle

Kaada jäiden päälle viilennettyä punaviiniä niin, että viinin pinta on suurin piirtein lasin puolivälissä.

Punaviiniä ja jäitä lasien pohjalla

Kaada lopuksi sittistä lasi täyteen. Juoman voi sekoittaa kevyesti kouraisemalla kerran lasin pohjasta lusikalla.

Valmiit tinto de veranot

Parempaa kuin sangria!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *