Suklaamuseo Villajoyosassa

Villajoyosan kaupungissa on Valor-yhtiön suklaatehdas ja suklaamuseo.

Valor on Espanjassa kuin Fazer Suomessa. Samaan tapaa kuin Fazerilla on kahviloita Suomessa, Valorillakin on kahvila ainakin Alicanten lentokentällä turvatarkastuksen jälkeisellä alueella.

Museon sijainti

Museoon on helppo löytää ainakin navigaattorilla. Sisämaassa kulkevalta ohitustieltä (joko AP-7 tai N-332) poistutaan Villajoyosaan ja museo on kaupungin ulkopuolella.

Opastetut kierrokset museossa

Suklaamuseoon järjestetään espanjan- ja englanninkielisiä opastuksia. Espanjankielisiä on päivän mittaan useampia, mutta englanniksi on arkisin vain kaksi opastusta: klo 11 ja klo 16. Lauantaisin on pelkästään aamupäivän opastus ja sunnuntaisin koko museo on suljettu.

Opastus kestää 45 minuuttia. Opastus ei maksa mitään, mutta museolla olevalta automaatilta pitää silti ottaa lippu. Lippuja on jaossa 50 kpl jokaiselle opastukselle.


Museo on saanut hyvät arvostelut TripAdvisorissa. Siellä olevissa kommenteissa on kiitelty varsinkin opastettua kierrosta, mutta kommenteissa myös varoitetaan, että opastettu kierros saattaa tulla täyteen. Koska museo on suuren suklaayhtiön järjestämä, siellä on myös heidän tuotteidensa markkinointia ja lopuksi mahdollisuus ostaa tuotteita tehtaanmyymälästä.

Lue myös tarkempi juttu käynnistä suklaamuseossa.