Matkustaminen Suomesta Alicanteen

Tällä hetkellä (3/2019) Suomesta lentää Norwegian ja Finnair Alicanten kansainväliselle lentokentälle.

Covid-19 päivitys:

Finnairin ja Norwegianin lennot Alicanteen peruttu tältä vuodelta

Suorat lennot Costa Blancalle Suomesta

Norweigian lentää Alicanteen Helsingistä monta kertaa viikossa. Lennot maksavat halvimmillaan 65€ yhteen suuntaan. Myös Finnair lentää Helsingistä Alicanteen. Halvimmat liput ovat vähän kalliimpia, mutta moneen ajankohtaan voi saada Finskiltä halvemman kyydin kuin punanokalta.

Ryanair ei enää lennä Tampereelta Alicanteen eikä Norwegian lennä Turusta eikä Oulusta Alicanteen.

Lentoreittejä avataan ja suljetaan nopealla tahdilla, eli nämä tiedot eivät välttämättä enää pidä paikkaansa. Tätä sivua päivitetään tarvittaessa. Jos bongaat suoran ja säännöllisen lennon mistä tahansa Suomesta Costa Blancalle tai vaikkapa Valenciaan, niin asiasta voi ilmoittaa meille Ota Yhteyttä -sivun kautta.

Alicanteen välilaskulla tai junalla

Suorien lentojen lisäksi Costa Blancalle pääsee vaihtamalla konetta. Tällaisia lentoja on hyvä katsoa lentojen hakupalveluista kuten momondo ja travellink.

Myös niin voi matkustaa, että ottaa lennon Barcelonaan ja tulee loppumatkan junalla. Samalla voi tutustua mielenkiintoiseen kaupunkikohteeseen Barcelonaan ja puolessa matkassa toiseen suurkaupunkiin Valenciaan. Barcelona – Alicante maksaa noin 50€ hengeltä. Junan tyyppi ja ostohetki voivat vaikuttaa hintaan paljonkin.

Suomesta Alicanteen Madridin kautta

Norwegian lentää myös Madridiin, joten edullisen matkan Costa Blancalle voi löytää lennoilla Madridiin ja siirtymällä sieltä Alicanteen junalla. Junan hinta on halvimmillaan 25€ / henkilö / suunta ja matka kestää alle kolme tuntia. Junamatka kannattaa tilata hyvissä ajoin ja maksaa heti luottokortilla. Normaalihinta lähtöpäivänä asemalta ostettuna on n. 70€.

Madridissa juna-asemalta pääsee lentokentälle metrolla – tosin metro alkaa kulkea vasta klo 6:00 aamulla, joten sillä ei välttämättä ehdi aamulennolle. Taksi keskustasta lentokentälle maksaa 30€ ja matka kestää n. 30 min.

Matkustaminen Tukholman kautta

Yksi mahdollisuus on kulkea Tukholman kautta. Tukholmasta pääsee Alicanteen Ryan Airilla jopa 20 eurolla  ja reittimatkan laivalla Turusta tai  Helsingistä Tukholmaan voi saada jopa 12 eurolla. Eli käyttämällä n. 100€ voi matkustaa Suomessa Turkuun, sieltä laivalla Tukholmaan ja Tukholmasta halpalennolla Alicanteen. Tässä matkustustavassa voi tulla pitkä matka-aika ja jatkoyhteyksien odottamisia voi tulla matkan aikana paljon. Samalla reissulla pääsee myös laivalle ja Ruotsiin.

Tietysti myös lentokoneella voi lentää Tukholmaan ja vaihtaa siellä konetta.

 

Alicanten kansainvälinen lentokenttä

Kun koneesi on laskeutunut, voit jatkaa matkaasi taksilla, vuokra-autolla, tilausbussilla tai normaalilla bussilla. Junaa kentälle ei tule. Tilausajot lähtevät alimmasta kerroksesta ja niihin ohjataan merkeillä, joissa on bussin kuva. Normaalit bussit (Alsa, Costa Azul, Subus) lähtevät bussipysäkiltä, joka on yläkerrassa (2) rakennuksen päädyssä. Eli etsiessäsi bussipysäkkiä, älä kulje bussimerkkien mukaan! Keskustaan pääsee n. 20 minuutin välein edullisella bussilla, joka maksaa 2,70€. Sama bussi vie nykyisin myös rautatieasemalle. Junalla voi jatkaa matkaa esimerkiksi Valenciaan tai Madridiin. Benidormiin ja Torreviejaan pääsee suoraan kentältä, joten jos kohde on näissä, ei kannata mennä Alicanten keskustan kautta.

2 kommenttia “Matkustaminen Suomesta Alicanteen

  1. Riku

    Murcian San Javier lentokenttä on myös ihan lähellä esim. Torreviejaa. Sinne lentää Ryanair ja Easyjet Englannista sekä Dublinista joka päivä. Eli sitäkin kautta pääsee.

    Reply
  2. Arto Nurmi

    Norwegianilla monopoli lennoissa Suomesta Alicanteen. Näkyy myös hinnoissa. Koneet ovat myös hyvin täynnä. Myöhästymiset tulleet myös yhtiön tavaramerkiksi. Latvialaisen SmartLynxin heittäminen Suomeen hoitamaan Norwegianin Alicanten lennot kesäksi kertoo ajattelusta, että suomalaisille voi tarjota huonompaakin. Samaa teki myös pohjoismainen SAS, kun lenteli pitkään Helsinkiin vanhoilla DC9-koneilla aivan viime vuosiin saakka. Ovatko Helsinki-Vantaan lentokenttämaksut todella niin korkeita, ettei Suomeen saada EasyJetiä ja RyanAiria. Suojeleeko Finnavia hintapolitiikalla näin Finnairia, joka ajat sitten on jo unohtanut tavalliset suomalaiset, ja keskittyy palvelemaan pääasiassa liike-elämän matkustustarpeita. Ero Tukholmaan on valtava niin hinnoissa kuin eri lentoyhtiöiden valikoimassa.

    Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *