Algarin putoukset

Algarin putoukset ovat hieno nähtävyys lähellä Benidormia. Putoukset sijaitsevat Algarin kylässä Benidormista pohjoiseen. Joihinkin järjestettyihin päiväretkiin kuuluu käynti sekä Algarin putouksilla että Guadalestin kylässä. Nähtävyydet ovat sen verran lähekkäin, että ne on hyvin mahdollista yhdistää samalle päivälle.

Putousten sijainti

Algarin kylä sijaitsee vuorilla noin tunnin ajon päässä Alicantesta ja puolen tunnin ajamisen päässä Benidormista. Alicantesta Benidormiin päin voi ajaa joko maksullista AP-7-tietä tai ilmaista N-332:ta. Maksutie maksoi viime kerralla n. 5€ yhteen suuntaan. Nähtävyysalueelle ajetaan La Nucian, Polopin ja Callosa d’en Sarrià:n kylien kautta pikkuteitä ja liikenneympyröitä pitkin.

Kun pääsee paikanpäälle, pitää auto saada parkkiin. Parkkipaikka maksaa esim. 3€. Halutessaan auton voi jättää vähän kauemmaksi turisti-infon pihaan ilmaiseksi.

Nähtävyys

Putoukset ovat avoinna koko vuoden. Kesällä alue on avoinna klo 20 asti illalla ja se on myös valaistu. Talvella paikka sulkeutuu jo iltapäivällä. Tarkat aukioloajat.

Sisäänpääsymaksu on 4€ ja opiskelijoilta 3€. Kannattaa ottaa opiskelijakortti mukaan! Pääsymaksulla pääsee katsomaan putousta ja kävelemään altaille ja halutessaan myös uimaan. Kuumana ja hikisenä päivänä kannattaa ehdottomasti mennä pulikoimaan kylmään veteen! Talvella saattaa riittää pelkkä putouksen ihailu. Kävellen kohteessa vierähtää vajaa tunti, uiden 2-3 tuntia. Pukukoppeja paikalla ei ole, eli uikkareita saattaa joutua vaihtamaan ravintolan vessassa.

Jos aikoo mennä veteen kannattaa ottaa mukaan jonkinlaiset vettäkestävät kengät, sillä altaiden pohjassa olevat kivet ovat todella teräviä ja aiheuttavat kipua paljaisiin jalkoihin. Tavallisilla rantasandaaleilla pärjää jo paljon paremmin kuin paljain jaloin, mutta vielä paremmat olisivat paremmin jalassa pysyvät kumikengät, sillä liukkailla kivillä flip-flopit voivat olla vaaralliset. Suojakenkiä myydään kylän pikkukaupoissa. Myös Crocsit voisivat olla tähän (ja ainoastaan tähän) paikkaan sopivat. Auringonottoon paikka ei sovi kovin hyvin, sillä metsäisellä alueella keskellä vuoristoa olevilla altaiden rannoilla aurinko paistaa vain harvoille pienille alueille.

Pienille lapsille paikka ei sovi, koska terävät ja liukkaat kivet voivat olla vaarallisia. Isommille lapsille sopivissa suojakengissä altaat sopivat. Myöskin vaunujen ja rattaiden kanssa on hankalaa, sillä alueella on paljon rappusia ja korkeuseroja. Koirat eivät saa tulla nähtävyysalueelle kesällä lainkaan eivätkä ne pääse uimaan talvellakaan.

Ravintolat ja ruokailu

Kylässä on viisi ravintolaa. Ainakin lähimpänä putouksia oleva ravintola on hyväksi todettu. Ruoka on perinteistä ja laadukasta espanjalaista ruokaa. Menu del dia maksoi (9/2015) 17€.

Halutessaan voi syödä myös omia eväitä: vaikka putouksilla on ruokailu kielletty, on alueella myös hyvä picnic-paikka pöytineen.


Oletko käynyt Algarin putouksilla? Mitä tykkäsit? Kerro kokemuksestasi tämän sivun kommenteissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *