Guadalestin laakso

Guadalestin laakso on erikoinen retkikohde. Siellä on vuoristokylä, kymmenkunta museota, pari linnaketta sekä järvi. Kaikki tämä on korkealla vuoristossa.

Tämäkin kohde on parhaimmillaan aurinkoisella säällä, mutta pienet kuurosateetkaan eivät juuri haittaa, koska monet paikat kylässä ovat katettuja.

Laakson sijainti

Laaksoon pääsee ajamalla Benidormista CV-70 -tietä pohjoiseen n. 30 min matkan. Kylään on helppo ajaa henkilöautolla ja siellä on iso parkkipaikka, joka maksaa (2014) 2€ päivältä. Kesäaikaan parkkipaikkojen kanssa saattaa kuitenkin tulla ongelmia, koska niitä ei ole riittävästi.

Ilman autoa kylään pääsee Benidormista ja myös Torreviejasta ohjatuilla bussiretkillä. Esimerkiksi Torreviejasta pääsee päiväretkelle hintaan 14€ per henkilö. Hintaan kuuluu myös käynti Algarin putouksilla.

Guadalestin vuoristokylä

Autot jätetään parkkipaikalle ja sen jälkeen kävellään kylään. Kylässä on melkoisesti korkeuseroja, eli se ei välttämättä sovi huonosti kulkeville. Kylässä on turisteille suunnattuja palveluja, kuten kahviloita, ravintoloita, matkamuisto- ja korumyymälöitä sekä hedelmäkauppa. Yhdestä myymälästä saa kullattuja, Valenciassa tehtyjä seinä- ja pöytäkelloja, jollaisen voi viedä vaikka anopille tuliaiseksi.

Museot

Ehkä vähän hassusti kylässä on todella paljon pieniä museoita:

Näistä jokainen kävijä voi valita mieleisensä. Jossain museoista kannattaa joka tapauksessa käydä. Museot ovat melko pieniä ja käynti yhdessä museossa maksaa muutaman euron. Yleensä opiskelijat saavat museoista alennusta opiskelijakorttia näyttämällä.

Linnake

Linnake on tavallaan kylän huipennus ja tärkein nähtävyys, kun on kavunnut tarpeeksi paljon rappusia ja ylämäkiä. Kaikista ylimmälle tasolle menemisestä pitää maksaa, koska se on osa museota. Sinnekin kannattaa kuitenkin mennä, koska sieltä saa parhaat valokuvat alueesta.

Guadalest-järvi

Kylän alapuolella on turkoosi järvi. Järvet ovat melko harvinaisia Espanjassa, eikä tämäkään järvi ole oikea vaan padottu tekoallas. Järvi on ylhäältä kylästä katsottuna hieno nähtävyys, mutta ilmeisesti sinne pääsee myös uimaan. Kylästä sinne on hankala mennä, mutta autolla voi ajaa lähemmäs rantaa järven itäpäähän.

Patikointireitti

Alueeseen voi tutustua myös patikoimalla. Topwalk:ssa on patikointireitti, josta voi ihailla Guadalestin linnaketta kauempaa, ilman satoja varsinaiselle nähtävyydelle saapuneita turisteja. Toinen reitti kiertää järven ympäri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *