Costa Blancan nähtävyydet

Costa Blanca on tunnettu Espanjan Välimeren rannikolla sijaitsevasta upeasta lomakohteesta, joka houkuttelee vuosittain miljoonia matkailijoita ympäri maailman. Alueen valkoiset hiekkarannat, kirkas merivesi ja aurinkoinen ilmasto tekevät siitä ihanteellisen matkakohteen rantalomaa kaipaaville. Costa Blancalla on kuitenkin tarjottavanaan myös monia muita nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka houkuttelevat matkailijoita tutustumaan alueen rikkaaseen kulttuuriperintöön ja luontoon.

Yksi Costa Blancan tärkeimmistä nähtävyyksistä on sen kauniit rannat. Alueella on lukuisia upeita rantoja, kuten Playa de Levante Benidormissa, Playa del Postiguet Alicantessa ja Playa de la Fossa Calpessa. Nämä rannat tarjoavat mahdollisuuden rentoutua auringon alla, nauttia Välimeren aalloista ja osallistua erilaisiin vesiurheilulajeihin, kuten sukellukseen, purjelautailuun ja vesihiihtoon.

Costa Blancan historialliset kaupungit ovat myös ehdottomasti vierailun arvoisia. Alicanten kaupunki on yksi alueen suosituimmista kohteista, ja siellä voi tutustua esimerkiksi Santa Barbaran linnaan, Alicanten satamaan ja vanhaankaupunkiin, jossa on kapeita kujia, kauniita rakennuksia ja perinteisiä ravintoloita. Toinen merkittävä kaupunki alueella on Valencian kaupunki, joka tunnetaan muun muassa upeasta Ciudad de las Artes y las Ciencias -kulttuurikeskuksestaan, vanhastakaupungistaan ja kuuluisasta Valencian paellastaan.

Luontorakastajille Costa Blancalla on paljon tarjottavaa. Alueella sijaitsee useita luonnonpuistoja ja suojelualueita, kuten Montgó-vuori, Peñón de Ifach ja Albufera de Valencia -järvi. Nämä alueet tarjoavat upeita vaellusreittejä, joilla voi ihailla upeita maisemia ja tutustua alueen ainutlaatuiseen kasvi- ja eläimistöön. Lisäksi Costa Blancan ympärillä on useita kauniita pikkukyliä, kuten Guadalest, joka sijaitsee vuoristossa ja tarjoaa henkeäsalpaavat näkymät järvelle ja ympäröiville vuorille.

Kulttuurista kiinnostuneille Costa Blancalla on myös paljon tarjottavaa. Alueella järjestetään lukuisia festivaaleja ja tapahtumia ympäri vuoden, kuten Las Fallas Valenciassa ja Moros y Cristianos -festivaali Alcoyssa. Lisäksi alueella on useita museoita, kuten Alicanten arkeologinen museo ja Marq-museo, jotka esittelevät alueen rikasta historiaa ja kulttuuria.

Costa Blancan gastronomia on myös erinomainen syy tutustua alueeseen. Alueen ravintoloissa voi nauttia herkullisista merenelävistä, paikallisista riisiruuista, kuten paellasta, ja maistella alueen tunnettuja viinejä. Alueella järjestetään myös ruokamarkkinoita ja gastronomisia tapahtumia, joissa voi tutustua alueen herkkuihin ja paikalliseen ruokakulttuuriin.

”Pakolliset” nähtävyydet Costa Blancalla

Costa Blancan alueella on paljon isompia ja pienempiä nähtävyyksiä. ”Must see” -nähtävvyyksiä ovat Santa Barbaran linnoitus, Tabarcan saari ja Guadalestin kylä. Myös Algarin putouksilla kannattaa käydä katsomassa, sillä se on kauneimpia paikkoja koko Espanjassa. Monet kohteet ovat talviaikaan erilaisia kuin kesällä.

Alicanten alueen nähtävyyksiä

Pienempiä nähtävyyksiä ja mukavia retkikohteita ovat esimerkiksi suolajärvet ja vuoristokylät. Jokaisessa kaupungissa on myös jotain erityistä nähtävää itse kaupungin lisäksi. Näistä on tarkemmin tietoa kaupunkisivuilla. Päiväretken voi suunnitella niin, että valitsee kartalta jonkin kaupungin ja valitsee kyseisen kaupungin nähtävyystarjonnasta mieleisensä kohteet.

Costa Blancan tärkeimmät nähtävyydet tarjoavat matkailijoille mahdollisuuden nauttia kauniista luonnosta, rannoista, historiasta ja kulttuurista. Olitpa sitten lomalla perheen kanssa, etsimässä seikkailua tai rentoutumista, Costa Blancalla on varmasti jotain tarjottavaa jokaiselle matkailijalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *