Santa Barbaran linnoitus

Aivan Alicanten kaupungin keskellä on korkean vuoren päällä historiallinen linnake. Linnakevuorelta on upeat maisemat merelle, vuorille ja kaupunkiin.

image

Linnakkeella pääsee joko turistibussilla, omalla autolla tai rannan läheisyydessä olevalla hissillä. Hissi ylimmälle tasolle maksaa 2.70€ per henkilö. Hissi näyttää ulospäin pelkältä tunnelin suulta, joten se on vähän hankala löytää. Hyvä kiinnekohta on lähellä oleva kävelijöiden ylikulkusilta, jota pitkin pääsee kadun yli ja joka näkyy kauas. Tunneli on täysin suora ja se kulkee linnakkeen alle vuoren sisään, josta hissi nousee pystysuoraan linnakkeen ylätasanteelle.

image

Linnake on avoinna illalla klo 20 asti, joten siellä voi ihastella myös auringonlaskua sekä kuutamoa. Koska ylhäällä vuorella tuulee, kylmällä ja märällä ilmalla linnake ei ole miellyttävä retkikohde.

Linnakkeella on kahvila ja kioski. Linnakkeella voi hyvin nauttia myös omia eväitä ja se soveltuu näyttäväksi picnic-paikaksi.

Aurinko laskee vuorten taa

Auringonlaskun katsominen on aina taianomainen kokemus – tuo hetki, jolloin taivas peittyy kulta- ja punasävyillä, kun päivä antaa tietä yölle. Mutta on olemassa paikkoja, jotka tekevät tästä luonnon ihmeestä entistäkin upeamman. Yksi näistä on Santa Barbaran linnoitus Alicantessa, Espanjassa.


Santa Barbaran linnoitus, joka sijaitsee Benacantil-vuoren huipulla, tarjoaa henkeäsalpaavat näkymät Välimerelle ja Alicanten kaupunkiin. Se on yksi Euroopan suurimmista keskiaikaisista linnoituksista, ja sen historiallinen kauneus ja mahtipontisuus lisäävät auringonlaskun lumoa.


Auringonlasku Santa Barbaran linnakkeella on kuin katselisi elävää taideteosta. Kun aurinko alkaa laskea, taivas saa ensin pehmeän pastellivärityksen. Mutta älä vielä lähde, sillä se on vain esimakua siitä, mitä on tulossa. Vähitellen pastellisävyt muuttuvat intensiivisemmiksi, taivas täyttyy oranssin, punaisen ja purppuran sävyistä. Ja kun aurinko viimein katoaa horisonttiin, koko maisema näyttää olevan liekeissä.


Mutta ei ole pelkästään värien loisto, joka tekee Santa Barbaran linnakkeen auringonlaskusta erityisen. Sen sijainti korkealla merenpinnan yläpuolella tarjoaa upean 360 asteen näkymän. Voit ihailla, kuinka aurinko heijastuu Välimeren aalloista, samalla kun Alicanten kaupungin valot syttyvät yksi toisensa jälkeen.


Santa Barbaran linnakkeen auringonlasku on myös ajan hetki. Se on hetki, jolloin voit pysähtyä ja ottaa hetken itsellesi. Se on hetki, jolloin voit unohtaa arjen kiireet ja antaa luonnon kauneuden täyttää mielen. Se on hetki, jolloin tunnet olevasi osa jotakin suurempaa.


Santa Barbaran linnoituksen auringonlasku on kokemus, joka jättää pysyvän vaikutuksen. Se on yksi niistä asioista, jotka pitää itse nähdä uskoakseen. Joten, kun seuraavan kerran matkustat Alicanten kauniiseen kaupunkiin, muista varata aikaa vierailla Santa Barbaran linnakkeessa ja kokea se itse. Lupaan, että et tule pettymään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *