Torrevieja – suomalaisten suosituin matkakohde Costa Blancalla

Torrevieja on suomalaisten suosima kaupunki Costa Blancalla ja se onkin suomalaisten ykköskohde. Kaupunki sijaitsee välimeren rannassa Alicantesta etelään. Kaupungissa on paljon varsinkin pohjoismaisia matkaajia. Yhtenä syynä suosioon voi olla kaupungissa oleva ruotsalainen koulu, joka helpottaa lapsiperheiden sopeutumista kaupunkiin. Myös venäläisiä turisteja on nykyään paljon liikkeellä.

Vilkas kaupunki soveltuu hyvin monen ikäsille matkailijoille. Alicanten lentokentältä matkaa on n. 45km ja väliä kulkee säännöllinen bussiyhteys, joka maksaa muutaman euron.

Torreviejassa toimii monenlaisia suomalaisten ryhmiä, kuten suomiseura, seurakunta ja säännöllinen sauvakävelyryhmä. Useammasta suomibaarista ja suomalaisten pitämistä ravintoloista löytyy suomenkielistä järjestettyä ohjelmaa.

Retkikohteita Torreviejassa

Vesipuistot Torreviejassa

Torreviejassa on kaksi vesipuistoa: Aquopolis ja Aquapark Flamingo. Näistä Flamingo on rauhallisempi ja ainakin aikuisille parempi. Aquapolis käy isommille lapsille.

Vesipuistot ovat avoinna kesäkuusta syyskuuhun.

Torrevieja vai Fuengirola?

Torrevieja vai Fuengirola? -kysytään usein, kun mietitään loma-asunnon hankkimista. Molemmissa on puolensa: sää ja ilmasto, suomalaisten määrä ja yleinen viihtyminen ovat hiukan erilaisia näissä kaupungeissa ja jokaisella on omat mieltymyksensä asioista. Tosiasia on, että Fuengirolassa on paljon paremmat työllistymismahdollisuudet suomenkielisiin työpaikkoihin, vaikka Torreviejassakin on nykyään jonkin verran suomalaisia toimijoita. Itse näkisin niin, että Torrevieja ei ole välttämättä miellyttävämpi kaupunki kuin Fuengirola, mutta pidän silti enemmän Costa Blancasta kuin Costa del Solista. Asuntoa hankkiessa kannattaa tutustua myös Santa Polaan, Guardamariin ja vaikkapa El Campelloon Alicanten kupeessa – Costa Blanca on paljon muutakin kuin Torrevieja.

Lähipäivien sääennuste Torreviejaan

Yksi kommentti juttuun “Torrevieja – suomalaisten suosituin matkakohde Costa Blancalla”

  1. Ukir

    Torreviejassa on scandinavinen koulu, jossa saa opetusta myös suomeksi ja norjaksi.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *