Alicante – nähtävyydet, markkinat ja muuta tekemistä kaupungissa

Alicante on alueen keskeisin kaupunki ja sinne tulee paljon lentoja ympäri Eurooppaa. Alicante on samaan aikaan kansainvälinen ja espanjalainen kaupunki.

Kaupunki muodostuu niin, että pohjoisessa on keskusta, jossa on rautatieasema ja kauppoja. Rannassa on uudempi alue, jossa on hotelleja, huvivenesatama ja ostoskeskus. Täällä on myös linja-autoasema. Kaupungin keskustan pohjoispuolella on enemmän paikallisten suosimia alueita ja vähemmän turismia. Itään päin mentäessä kaupunki vaihtuu lähes huomaamatta Alicantesta El Campelloksi, joka on hyvin espanjalainen pikkukaupunki.

Alicante: tekemistä ja nähtävää

Kaupunki soveltuu kivasti  shoppailuun ja siellä on myös historiallista nähtävää. Kauppoja on keskustassa El Corte Ingles ja vähän kauempana ostoskeskus Plaza Mar 2. Paras nähtävyys on Santa Barbaran linnake, jonne pääsee rannasta hissillä.

Tabarcan saarelle pääsee Alicantesta, mutta kuljetuksia on myös Santa Polasta ja Torreviejasta. Santa Polasta saarelle pääsee varsinkin kesäaikaan monta kertaa päivässä.

Alicanten vanhaan kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin tutustuminen

Alicanteen voi tutustua vaikkapa niin, että ajaa autolla tai bussilla rantaan. Rannassa sopiva parkkihalli on Hotel Melian vieressä:

Tähän halliin on helppo tulla ja mennä. Kun auto on parkissa, voi kävellä rannan myötäisesti länteen päin ja lähteä sisemmäs kaupunkiin leveämpää bulevardia pitkin. Katua voi edetä jompaa kumpaa puolta, jolloin on pääsy kauppoihin ja ravintoloihin. Kadun keskellä taas on rauhallisempaa kävellä. Bulevardin keskellä on usein kojuja, joissa myydään käsitöitä ja syötävää.

Alicanten linnakkeella käynti

Linnakkeelle pääsee hissillä, joka on myös rannassa ja kohtuullisen lähellä autopaikkaa tai linja-autoasemaa:

 

Markkinat Alicantessa

Alicantessa on markkinapäivä torstaisin ja lauantaisin. Silloin kaupungissa on useita ulkoilmamarkkinoita eli Mercadilloja. Markkina-alueita ovat Benalúa, Teulada, Babel ja Carolinas. Erityisesti Benalúan alueen markkinat ovat sijaintinsa puolesta hyvät, sillä ne ovat kohtuullisen lähellä satamaa ja keskustaa. Benalúa on rautatieaseman ja sataman välissä oleva alue Oscar Esplanadin länsipuolella ja markkinat ovat Carrer Carratalá -kadulla. Kartan valikosta voi  katsoa myös muiden mercadillojen sijainnit.
Yleismarkkinoiden lisäksi on sunnuntaisin kaupungintalon aukiolla vanhaan tavaraan erikoistuneet markkinat sekä Plaza Santa Fazilla taideteoksiin ja keramiikkaan erikoistuneet markkinat.

Lähipäivien sääennuste Alicanteen

Yksi kommentti juttuun “Alicante – nähtävyydet, markkinat ja muuta tekemistä kaupungissa”

  1. Otto

    Olemme vaimoni kanssa ensimmäistä kertaa Alicantessa. Erittäin mukava paikka, ei juoppoja, ei hulinaa. Vähän viikonloppuna jostain baarista ääniä, mutta sehän on vain elämää. Voittaa mennentullen Torren seudun. Nähtävää on vähänlaisesti, mutta on siistiä ja kaunista.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *