Käynti Valorin suklaamuseossa

Kävimme maanantaina Villajoyosassa ja siellä suklaamuseossa. Suklaamuseo on Valorin suklaatehtaan yhteydessä oleva ilmainen museo. Sinne ei voi mennä milloin tahansa haahuilemaan, vaan pitää osallistua opastetulle kierrokselle, jossa mennään ryhmänä tehdaskierrokselle, videosaliin, museoon ja lopuksi suklaapuotiin. Kierroksia alkaa suurin piirtein tasatunnein, mutta englanniksi on vain kaksi kierrosta päivässä: klo 11 ja klo 16. Tarkat tiedot kannattaa varmistaa suklaamuseon internetsivuilta.

img_20160912_143429

Tehtaan nurkalla on katettu odotustila, jossa odotetaan kierroksen alkua. Tilassa on vuoronumeroautomaatti, joka jakaa 50 numerolappua jokaiselle kierrokselle. Englanninkieliselle kierrokselle tuli n. 15 henkeä, joten mukaan mahtui hyvin. Kesäaikana kannattaa olla hyvissä ajoin ottamassa vuoronumero, mutta talvella riittää että ehtii paikalle ennen kierroksen alkua.

img_20160912_143605

Tehdaskierroksella ei saanut kuvata, joten sieltä  ei ole kuvia. Opas kertoi, että Villajoyosassa on Valorin ainoa suklaatehdas ja se tekee siis kaiken suklaan. Suklaata viedään kymmeniin maihin ja se on Espanjan suosituinta suklaata, joten sitä valmistuu tonnikaupalla joka päivä.

img_20160912_165721

Videosalissa katsottiin n. 15 min kestävä video, joka oli lähinnä yhtiön mainosta. Siinä esiteltiin yrityksen korkeaa laatua ja tehtaan historiaa.

img_20160912_143826

Museossa oli vanhoja laitteita ja suklaasta kerrottiin tarkemmin. Siellä esiteltiin kaakaohedelmä sekä suklaan valmistusprosessi. Villajoyosassa on ollut paljon suklaatehtaita, mutta nykyään jäljellä on enää kolme, joista Valor on suurin.

img_20160912_164324

Museon jälkeen tuli kohokohta, eli suklaan maistelu suklaapuodissa. Tarjolla oli neljää erilaista suklaapalaa, suklaapatukkaa sekä suklaalla päällystettyä appelsiininkuorta. Suklaa oli kyllä aika hyvää, mutta ei ihan Fazerin veroista. Kaupasta tuli ostettua pari levyä: yksi omaan käyttöön ja yksi tuliaiseksi. Pieni levy perussuklaata maksoi 1,85€ – luulen että hinta on vastaava kuin kaupassa.

img_20160912_165012

Mielestäni suklaamuseossa kannattaa käydä jos on liikkeellä sellaiseen aikaan, että pääsee osallistumaan kierrokselle. Kierros soveltuu hyvin aikuisille ja isommille lapsille. Kävimme englanninkielisellä kierroksella, mutta jos osaa vähänkin espanjaa, niin uskoisin espanjankielisenkin opastuksen olevan helposti ymmärrettävä. Kierros kestää noin tunnin, ei maksa mitään ja eikä suklaita ole pakko ostaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *