Patikointi

Costa Blanca on patikointiin todella hyvä kohde. Patikointi onnistuu ympäri vuoden, joskin heinä- ja elokuussa keskipäivällä saattaa olla turhan kuuma. Vettä pitää olla mukana riittävästi ja auringon porottaessa kulutus voi olla useita litroja!

Merkittyjä tai muuten opastettuja reittejä löytyy kaikentasoisille patikoijille, on sitten mielessä kevyt sunnuntaikävely tai haastavampi vuoriseikkailu. Espanjassa patikointi on paikallisten keskuudessa suosittua ja reittejä on paljon. Reitit ovat usein hyvin merkittyjä ja hoidettuja.

Suomenkielistä painettua patikointiopasta alueesta ei ole. Netissä on olemassa hyvä suomenkielinen topwalks.net, josta löytyy hienoja reittejä karttoineen ja gps-pisteineen. Kyseisen sivuston reitit ovat keskittyneet Alicanten ja Benidormiin suuntaan, Torreviejan alueen reittejä ei sieltä löydä.

Muutama eteläisen Costa Blancan, Elchen lähialueiden ja Torreviejan reitti löytyy englanniksi sivustolta www.costablancascene.com. Nämä ovat lyhyempiä kävelyreittejä. Reittien yhteydessä on tiedot aloituspaikasta, jonne voi parkkeerata auton patikoinnin ajaksi.

Maailmanlaajuisesta Wikiloc.com: ista josta löytyy reittejä joka kolkasta. Sieltä saa tulostettua myös kartat ja ladattua GPS pisteet mahdolliseen navigaattoriin. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana koska ohjeet ovat usein espanjan kielellä, ja saattaa kieltä taitamattomalta mennä yksityiskohtia ohi suun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *