Benidorm

Benidorm on brittituristien suosima lomakohde Alicantesta pohjoiseen. Lomakohteena se on siitä hyvä, että englanniksi saa enemmän palvelua kuin monessa muussa kohteessa. Kaupungissa on poikkeuksellisen paljon korkeita pilvenpiirtäjiä, joista suurin osa toimii hotelleina.

Benidormin vanha kaupunki on hieno ja rannat kauniit. Rantoja on kolme: kaksi valtavaa rantaa sekä vanhan kaupungin pienempi ja rauhallisempi ranta. Keskellä vanhaa kaupunkia on upea näköalatasanne, josta näkee kaikki kolme rantaa.

Kaupunkiin pääsee autolla Alicantesta ja Alicanten lentokentältä maksullista moottorietä AP-7 tai ilmaista A-332 tietä pitkin. Moottoritie maksaa n. 4€ yhteen suuntaan ja on nopeampi kuin ilmainen tie.

Retkikohteita Benidormissa:

  • Terra Mitica huvipuisto
  • Terra Natura eläinpuisto
  • Mundomar eläinpuisto: täällä on pienempiä elämia ja delfiinejä sekä merileijonia. Ei siis oikeita leijonia.
  • Aqualandia vesipuisto
  • Benidorm Palace: Cabaret-show ja illallinen.
  • Rannat
  • Vanha kaupunki

 

Vesipuistot Benidormissa

Benidormissa on kaksi isoa vesipuistoa: Aqualandia ja Aqua Natura. Aquanlandia on Mundomar-eläinpuiston yhteydessä ja Aqua Natura toisen eläintarhan Terra Naturan yhteydessä, lähellä Terra Miticaa. Vesipuistot ovat auki vain sesonkiaikana, eli ne avaavat vasta toukokuussa ja ovat auki syyskuun loppuun.

Vesipuistot maksavat aikuiselta n. 30€ ja lapselta n. 20€. Tarjoukset voivat olla kuitenkin hyviä – usein saa esim. lastenlippuja ilmaiseksi sekä perhehintoja usealle lapselle. Koska vesipuistot ovat suljettuina sesongin ulkopuolella, mitään edullisempaa vuodenaikaa ei ole.

Oman auton pysäköinti Benidormissa

Oman tai vuokra-auton pysäköinti Benidormin keskustassa on varsinkin elokuussa jokseenkin hankalaa. Kirjoitin aiheesta oman postauksensa, jossa on vinkkejä pysäköintiin Benidormissa. Benidormiin on hyvät julkiset yhteydet, joten auton voi hyvin jättää kotiinkin. Myös esimerkiksi Rosatoursin ja Davids Coachtripsin kyydillä pääsee päivämatkalle tai ”night out” -tyyppisesti kulkemaan Benidormin keskustaan.

”Benidormissa kannattaa käydä kahdesti – ensimmäisen ja viimeisen kerran”

Benidorm on tunnettu Espanjan helmenä, joka houkuttelee vuosittain tuhansia lomailijoita etsimään aurinkoa, rantaa ja vilkasta yöelämää. Kuitenkin Benidormin suosio ei aina vastaa sitä, mitä matkailija toivoo lomaltaan.


Yksi Benidormin suurimmista ongelmista on massaturismin aiheuttama ylikuormitus. Kaupunki on täpötäynnä hotelleja, baareja ja kauppoja, mikä tekee siitä melko kaoottisen paikan. Kaupungin infrastruktuuri ei aina pysty vastaamaan valtavaan ihmismassaan, mikä näkyy ruuhkina liikenteessä ja ruokapaikoissa. Tämä voi tehdä lomailusta stressaavaa ja viedä pois sen rentouttavan elementin, jota ihmiset hakevat lomaltaan.


Toinen huomionarvoinen seikka on Benidormin maine halpakohteena, joka houkuttelee etenkin juhlimisen ja humputtelun ystäviä. Vaikka kaupunki tarjoaa laajan valikoiman baareja ja yökerhoja, se saattaa jäädä puutteelliseksi niille, jotka etsivät kulttuurista rikkautta tai rauhallisempaa lomakokemusta. Benidormin keskittyminen massaturismiin on johtanut siihen, että kaupungin alkuperäinen charmikas ilmapiiri on kadonnut suurten betonirakennusten ja turistirysien alle.


Ympäristönäkökulmasta katsottuna Benidormin kasvava matkailu on myös tuonut esiin huolen liiallisesta ympäristön rasittamisesta. Rannat ja meri kärsivät jatkuvasta roskaantumisesta, ja paikalliset ekosysteemit voivat kärsiä liiallisesta matkailusta. Lisäksi rakennusbuumi on vähentänyt viheralueita, mikä vaikuttaa kaupungin luonnonkauneuteen.


Vaikka Benidormilla on varmasti omat vahvuutensa niille, jotka etsivät juhlintaa ja aurinkoa, se ei välttämättä sovi kaikille matkailijoille. Kaupungin massaturismi ja keskittyminen turistirysien rakentamiseen ovat luoneet ympäristön, joka saattaa olla pettymys niille, jotka arvostavat aitoja kulttuurielämyksiä ja rauhallista ympäristöä. Ennen kuin suuntaat kohti Benidormia, kannattaa harkita muita vaihtoehtoja, jotka tarjoavat monipuolisempia ja autenttisempia lomakokemuksia.

Lähipäivien sääennuste Benidormiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *