Patikointia Costa Blancalla toukokuussa 2014

Kesä on jo pitkällä Espanjassa, vastaa ilmoiltaan melko hyvin Suomen juhannusta. Lähdimme jälleen kerran patikoimaan, kaksi aikuista ja yksi 1,5 v tyttö kantorepussa. Tällä kertaa emme luottaneet pelkkään karttaan, vaan otimme mukaan GPS apurin. Ja hyvä niin…

Valitsimme reitin Wikiloc.com: ista. Ensimmäinen reitti oli erittäin hieno ja helppokulkuinen retki alkaen pienestä Herederasin kylästä. Matkalta löytyi myös mahtava kanjoni jonka hiekkakiviset reunat tuuli on aikojen saatossa puhaltanut.

patikka1 patikka2

Toinen patikointi ei osunut ihan yhtä hyvin kohdilleen. Valitsimme reitin pituuden ja hienojen kuvien perusteella, muttemme ihan ymmärtäneet mistä oli kyse. Reitti kulki vuoren yli ja nousua tuli n. 600 m. Tämä ei vielä olisi ollut ongelma mutta koska reitillä ei ollut polkua, vain kivilouhikkoa koko matka, palasimme puolivälistä takaisin. Mutta olipahan kokemus, ja maisevat olivat uskomattomat.

patikka3 patikka4

Reitti alkoi kylästä nimeltään Callosa De Segura, ja on jo itsessään vierailemisen arvoinen kohde. Mahtava pieni kylä jossa upea vuorenseinälle rakennettu kirkko, rauhaisaa elämää  ja pieniä kujia.  Huom! Tässä on nyt sitä aitoa Espanjaa, ei tule vastaan suomalaisia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *