Kaupungit

Alicante, joka sijaitsee Espanjan itärannikolla, on tunnettu kauniista rannoistaan, vilkkaasta yöelämästään ja rikkaasta historiastaan. Mutta Alicanten lähistöllä on myös useita muita viehättäviä kaupunkeja, jotka ovat ehdottomasti vierailun arvoisia.

Elche: Elche on vain puolen tunnin ajomatkan päässä Alicanteesta. Se on maailman suurimman palmumetsän koti, joka on myös UNESCO:n maailmanperintökohde. Elche on myös tunnettu historiallisesta keskustastaan, jossa voit tutustua sen maurilaiseen menneisyyteen.

Benidorm: Benidorm on yksi Costa Blancan suosituimmista lomakohteista. Se on tunnettu upeista rannoistaan, vilkkaasta yöelämästään ja lukuisista vesipuistoistaan. Lisäksi Benidormista löytyy useita hienoja golfkenttiä.

Altea: Tämä pieni valkoinen kylä sijaitsee meren rannalla ja tarjoaa upeat näkymät Välimerelle. Altean vanhakaupunki on täynnä kapeita, mukulakivikatuja ja sen kirkko, Nuestra Señora del Consuelo, on kuuluisa kauniista sinisestä kupolistaan.

Jávea: Jávea on viehättävä rannikkokaupunki, joka sijaitsee suojaisessa lahdessa ja on tunnettu upeista rannoistaan ja vilkkaasta satamastaan. Kaupungin vanhankaupungin kapeilla kaduilla voit tutustua sen rikkaaseen historiaan.

Guadalest: Tämä pieni vuoristokaupunki on tunnettu upeista näköaloistaan ja historiallisesta linnastaan. Guadalest on täydellinen päiväretkikohde niille, jotka haluavat tutustua Espanjan maaseutuun ja kokea sen ainutlaatuisen kulttuurin.

Nämä naapurikaupungit tarjoavat jokaiselle jotakin – olitpa sitten historiasta kiinnostunut kulttuurin ystävä, ranta-lomailija tai luonnonystävä. Joten, kun suunnittelet seuraavaa matkaasi Alicanteen, muista tutustua myös näihin viehättäviin naapurikaupunkeihin!

 • Orihuela
 • Murcia

Parhaiten alueella pystyy liikkumaan autolla, mutta myös julkisia kulkuneuvoja kulkee kaupunkien välillä.

Rannikolla kulkee juna Alicantesta Benidormiin ja siitä vielä eteenpäin Alteaan ja Deniaan. Alicantesta kulkee juna myös Valenciaan. Valenciakin on loistava retkikohde: parin tunnin junamatkan päässä Alicantesta on historiallinen suurkaupunki ja trendikäs lomaskohde.

Kaikkiin kaupunkeihin pääsee tietysti myös linja-autolla. Linja-autoyrityksiä on useita ja aikataulut voivat olla joskus hankalia. Bussit kuitenkin kulkevat aikataulujen mukaan luotettavasti ja edullisesti.

Esimerkiksi Costa Azul kuljettaa Alicanteen ja sitä etelämpiin kaupunkeihin, kuten Torreviejaan ja Murciaan.

Markkinat Costa Blancalla

Markkinat on hyvää ja joskus hyödyllistäkin ajanvietettä lomalle. Alicanten ympäristössä markkinoita on joka päivä jossain, mutta tässä pieni lista markkinapäivistä:
– Alicante : torstai, lauantai (Benalúa: Carrer Carratala)
– Almoradi : lauantai
– Benidorm : keskiviikko
– Guardamar : sunnuntai (Campo, myös vanhaa tavaraa), keskiviikko
– Dolores : perjantai
– Elche: maanantai, lauantai
– La Mata : keskiviikko
– Orihuela : tiistai
– Punta Prima : sunnuntai, torstai
– Rojales : torstai
– Santa Pola : maanantai, lauantai
– Torrevieja: perjantai
– Villajoysa : torstai

Markkinat eri viikonpäivinä Costa Blancalla

Markkinat maanantaisin

Markkinat tiistaisin

Markkinat keskiviikkoisin

Markkinat tostaisin

Markkinat perjantaisin

Markkinat lauantaisin

Markkinat sunnuntaisin

Markkinat ovat aamupäivän tapahtumia, eli niille kannattaa mennä ennen siestaa klo 9-14 välillä. Hyvä aika mennä markkinoille on viimeistään klo 11.

Kesäinen markkinapäivä

Heinäkuun kirkas aamuaurinko heijastui vasta heräävän espanjalaisen kylän mukulakivikaduille, kun Maria lähti kotinsa viileästä suojiosta kohti paikallista markkinapaikkaa. Kuumasta vuodenajasta huolimatta hän nautti markkinapäivistä, jolloin koko kylä kokoontui yhteen juhlimaan kesää ja nauttimaan tuoreista tuotteista.


Maria saapui markkinapaikalle juuri kun ensimmäiset myyjät alkoivat purkaa tavaroitaan kojuistaan. Aamuaurinko sai värikkäät hedelmät ja vihannekset hehkumaan kilpaa kojukatosten räikeiden värien kanssa. Ihmiset tervehtivät toisiaan iloisesti ja vaihtoivat kuulumisiaan, kun he valmistelivat päivää.


Marian ensimmäinen pysähdys oli aina hedelmäkoju. Hänen silmänsä kiinnittyivät heti kirkkaanpunaisiin kirsikkoihin ja suuriin, mehukkaisiin vesimeloneihin. Hän valitsi muutamia kumpaakin, tietäen niiden olevan täydellinen lisä lounaaseen.


Seuraavaksi hän suuntasi vihanneskojulle, jossa vihreät paprikat, punaiset tomaatit ja kirkkaanoranssit porkkanat olivat houkuttelevasti esillä. Hän valitsi muutaman kappaleen kutakin, suunnitellen jo mielessään herkullista kesäsalaattia.


Maria piti myös markkinoiden käsitöistä. Hän pysähtyi käsityöläisten alueella ja ihaili kauniita keraamisia astioita, kudottuja mattoja ja käsin tehtyjä koruja. Hän osti pienen keramiikkakulhon, jonka hän tiesi sopivan keittiöönsä.


Kun Maria lopulta suuntasi kotiin, aurinko oli jo korkealla taivaalla ja lämpötila oli noussut huomattavasti. Markkinapaikka oli nyt täynnä ihmisiä, jotka nauttivat kesäpäivästä, ostoksista ja toistensa seurasta. Maria hymyili itsekseen ja ajatteli, kuinka hän rakasti näitä heinäkuisia markkinapäiviä. Vaikka kesän kuumuus oli voimakas, se toi mukanaan myös yhteisöllisyyttä, eloisuutta ja nautintoa, joka teki jokaisesta päivästä erityisen.

 

2 vastausta “Kaupungit”

 1. Jenni pekonen

  Saisiko tänne minkäänlaista vihjettä siitä mistä päin alicantea markkinat löytyvät. Yritetty tänään löytää mutta ei onnistuttu

  Vastaa
  • kristian Post author

   Kiitos kommentista!

   Lisäsin tämän sivun markkinalistalle Alicanten kohdalle osoitetiedon, jotta markkinat löytäisi kartan tai navigaattorin avulla.

   Kirjoitin myös Alicanten kaupunkisivulle tarkempaa lisätietoa kaupungin markkinoista.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *