Mutakylvyssä San Pedro de Pinatarissa

Kirjoitin aiemmin siitä, miten San Pedro de Pinatarissa voisi käydä ilmaisissa mutakylvyissä. Tänään sunnuntaina kävimme kokeilemassa, miten homma onnistuu. Mukaan kannattaa ottaa uima-asut, pieni ämpäri ja iso pullollinen hanavettä.

Ensinnäkin paikka ei ole ihan niin lähellä Torreviejaa kuin oli ajatellut. Matkalla oli n. 20 liikenneympyrää ja niiden veivaamiseen meni tovi. Matka-aika Torreviejasta on n. 30 minuuttia. Hyvä ajo-ohje on hakeutua San Pedro de Pinatarissa rantakadulle ja ajaa sitä rannan suuntaisesti niin pitkään kuin voi. Kadun loppupäässä voi alkaa etsiä parkkipaikkaa. Ainakin näin syyskuisena sunnuntaina paikka löytyi helposti. Tämän jälkeen mutakylpylaitureille siirrytään tuulimyllyn kohdalta lähtevää pyörä- ja kävelytietä pitkin.

img_20160911_140003

Reitin varrella voi nähdä läheltä flamingoja.

img_20160911_140115

Laitureita on väylän vasemmalla puolella muutaman metrin välein toisistaan.

san_pedro_pinatar_laituri

Tämän jälkeen siirrytään haluamalleen laiturille ja pukeudutaan uima-asuihin. Halutessaan voi käyttää ilmaisia vessoja pukukoppeina, joita on alueella paljon. Sitten mennään ämpärin tai muun astian kanssa veteen noutamaan mutaa.

img_20160911_142028

Sopivan pehmeää mutaa löytyy laiturin sivuilta ja ämpärillisen saa täyttymään nopeasti.

img_20160911_142422

Sitten noustaan takaisin laiturille levittämään mutaa iholle. Halutessaan mudan kanssa voi toki läträtä vedessäkin, mutta siellä on hankala saada muta tarttumaan jalkoihin. Muta haisee pahalta, mutta siihen tottuu nopeasti.

img_20160911_143210

Kun muta on noin puolen tunnin päästä kuivunut, mennään taas takaisin veteen liottamaan ja pesemään muta pois iholta. Lopuksi kannattaa vielä pestä suola pois puhtaalla vedellä.

Mutakylvyn väitetään parantavan ihoa ja tekevän kauniimmaksi. Ainakaan samana iltana muutosta ei huomaa. Jotain hauskaa mutaisena olemisessa kyllä oli, mutta jos vaikutuksia ei ala näkyä, niin en kyllä suosittele tätä sottaista ja pahan hajuista toimintaa. Tripadvisorissa hyvät pisteet saanut aktiviteetti ei kyllä minulta saa kovin hyvää arvosanaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *