Aurinkolasit voimakkuuksilla netistä

Costa Blancalla on vuodessa yli 300 aurinkoista päivää. Aurinkolaseja tuleekin siellä käytettyä päivittäin eikä ilman pärjää viikkoakaan. Silmälasien käyttäjän pitää kuitenkin saada laseihinsa vahvuudet ja aurinkolasit vahvuuksilla ovat optikkoliikkeessä usein melko kalliita. Kokeilin tilata netistä uudet, helvemmat aurinkolasit vahvuuksilla.

Favoptic

Muutamaa Googlehakua myöhemmin päätin tilata tasit Favopticilta. Firma vaikutti luotettavalta, tilaus helpolta ja hinnat olivat edulliset. Toki muitakin vaihtoehtoja olisi ollut, kuten Lensway, mutta Favoptic tuntui helpommalta. Tarkoitus oli tilata edulliset lasit, joten en viitsinyt nähdä kovin paljoa vaivaa kehysmallien selailuun.

Kehyksen valinta

Valikoimasta ei löytynyt varsinaisia aurinkolaseja, vaan silmälasikehyksiä piti arvioida sen mukaan, sopisivatko ne aurinkolaseiksi. Valitsin malliksi Riposton, koska joku oli kommentoinut lasien sopivan hyvin aurinkolaseksi. Kovin montaa mallia en edes katsonnut.

Linssin valinta

Linssiin valitsin aurinkolasivärjäyksen ja laseille muodostui hinnaksi 59€. Polarisoiduilla linssseillä hinta olisi ollut 106€. Päätin ottaa halvemman, koska olin hieman epäileväinen sen suhteen, saanko laseihin voimakkuudet kuten pitäisi ja tuleeko laseista hyvät. Polarisoitu linssi olisi varmasti ollut parempi eikä hintaero kuitenkaan ole kovin suuri.

Tilaus, reseptin toimitus ja maksu

Tilauksen yhteydessä piti toimittaa silmälasiresepti. Otin digikameralla valokuvan reseptistä ja lisäsin sen tilauksen liitteeksi. Maksaminen onnistui hyvin luottokortilla. Sitten jäin odottamaan laseja.

Paketin saapuminen

Paketti tuli postiin n. kaksi viikkoa tilauksesta. Paketti piti hakea postista, mutta luulen että se olisi jaettu kotiin asti jos se olisi mahtunut postiluukusta. Tosin silmälasien pudotus postiluukusta ei välttämättä ole toivottavaa.

Favoptic silmälasien toimituspaketti

Paketin sisältö

Paketissa tuli mukana lasien lisäksi kotelo, puhdistusliina, lasku, pieni ohjevihkonen sekä pieni avaimenperä-ruuvimeisseli, jolla voi ilmeisesti säätää laseja tai kiristää ruuveja.


 Pintavirhe kehyksessä

Huomasin pienen virheen kehyksen maalipinnassa.

Virhe kehyksessä

Kehyksessä näytti olevan jonkinlainen häiriö maalin alla. Tämä ei kuitenkaan vaikuta lasien käyttöön, joten minua se  ei haittaa. Kalliimmissa ja hyvännäköisissä laseissa se saattaisi häiritä.

Linssit ovat onneksi virheettömät.

Favoptik lasit

Kun vertasin laseja vanhoihin optikolta ostettuihin laseihin, en huomannut juuri eroa. Ulos katsoessa edes polarisoinnin puutetta ei huomaa, mutta vesillä ja autossa heijastumia varmaankin tulee. Voimakkuuden tuntuivat olevan hyvät eli sellaiset kuin pitääkin. Tositoimiin lasit pääsevät Suomen kesässä sekä elokuussa Espanjassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *