Polkupyörä matkalla

Hesari kirjoitti jutun siitä, miten polkupyörän voi ottaa helposti mukaa vaikka Tallinnaan tai Tukholmaan. Aloin miettiä asiaa siltä kantilta, miten polkupyörän saisi vietyä Alicanteen.
Varsinkin talvikaudella pyörä voisi olla näppärä kulkuneuvo Espanjan ilmastossa. Kesällä ajaminen voi kyllä olla liian hikistä hommaa.

Lentokoneessa

Kokeilin Ryanairin tilausta lennoille ja polkupyörälle. Polkupyörän hinnaksi muodostui 120€, mikä vaikuttaa kovalta hinnalta, kun ottaa huomioon että lentojen hinta on n. 160€. Ilmeisesti sillä hinnalla saa kuljettaa pyörän moöempiin suuntiin, mutta silti 60€/suunta on aika paljon. Myös pyörän pakkaaminen kuljetettavaksi on oma hankaluutensa.

Polkupyörän vuokraus Espanjasta

Edullista pyörää tuskin kannattaa kuljettaa, vaan mieluummin yrittää saada vastaavalla rahalla pyörän vuokralle. Toki kilpapyörän kanssa tilanne on ihan toinen, sillä sopivan vuokraaminen saattaa olla mahdotonta. Pyöriä voi kysellä paikoista, jotka vuokraavat myös skoottereita.

Hotellit

Monesta hyvin varustellusta hotellista voi vuokrata pyöriä. Pyörät ovat kuitenkin kaupunkipyöriä, joilla ei mielellään kovin pitkälle aja. Keskusta-ajeluun ja rantamatkalle ne ovat hyviä. Pyörän lukitseminen ja vartioiminen saattaa kuitenkin aiheuttaa ylimääräistä stressiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *