Benidormissa liityntäpysäköinnin avulla

Olen pitänyt Benidormia hankalana kaupunkina ajaa autoa. Parkkipaikkojen löytäminen on todella hankalaa, eikä rannassa ja vanhassa kaupungissa ole yhtään ruutuja ja auton käyttö on monilla kaduilla kielletty. Päätinkin kokeilla Google-mapsista löytämääni pysäköintipaikkaa, Venta Lanuzan junapysäkkiä. Pysäkille on helppo kääntyä N-332:n rampista. Ensin ajetaan poistumisramppiin ja keskeltä ramppia käännetään vielä hiekkakentälle.

Paikalle oli helppo löytää eikä siellä ollut testiajankohtana muita autoja. Toisella kerralla kun menimme paikan ohi, siellä oli pari henkilöautoa sekä rekka.

 

Kun pääsimme paikalle, aloimmme heti etsiä lippuautomaattia. Sellaista ei ole pysäkillä, vaan lippu pitää ostaa automaatista sisältä junasta. Asia kyllä kerrotaan asemalla olevisssa ohjeissa espanjaksi.

Juna tulee kahdesti tunnissa, n. *.23 sekä *.53. Testikerralla juna oli vähän myöhässä. Juna kulkkee n. 30 min ja maksaa n. 2,50€ per suunta, jonka jälkeen ollaan Benidormin asemalla. Matkalla näkyy hienot merimaisemat sekä hieno La Villajoyisan kylä.

Asema on melko kaukana rannasta ja vanhasta kaupungista, mutta kuitekin vielä kävelyetäisyyden päässä. Kesällä kannattaa varata riittävästi vettä tännekin mukaan.

Asemalta pyrimme kävellen etelään kohti vanhaa kaupunkia. Vanhan kaupungin kaduilla on paljon tapaspaikkoja ja tapaksia kannattaakin siellä maistella.  Hinnat ovat vähän muita kaupunkeja korkeampia koko Benidormissa.

Vanhassa kaupungissa on hieno näköalapaikka, jossa kävimme ihastelemassa maisemia. Korkealta paikalta näkee hyvin kaikki kolme kaupungin rantaa sekä Benidormin pilvenpiirtäjät Benidorm elää ja hengittää hotelleista, baareista ja rantaelämästä, joten niiden ulkopuolista ohjelmaa voi olla hankala löytää kaupungista. Lapsille on toki huvipuistoja, mutta aikuisten kannattaa käydä kaupungissa silloin, kun siellä tapahtuu jotain mielenkiintoista.

Takaisin asemalle kävelimme mukavasti suurta pystysuuntaista puistoa pitkin. Junalla matkasimme taas Venta Lanuzaan ja auto odotti siellä ehjänä. Tästä parkista on kyllä hieman hankala lähteä N-332:ta etelään päin, sillä vasemmalla kääntyminen on kielletty ja tiellä on paljon liikennettä. Sopivan välin löytämiseen voi mennä tovi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *