Mundomar aukeaa ensi lauantaina

Yksi Benidormin eläinpuistoista, Mundomar, aloittaa kautensa lauantaina 19. maaliskuuta. Mundomarissa on paljon lintuja ja vesieläimiä. Jos haluaa nähdä isompia eläimiä, kuten norsuja ja kirahveja, kannattaa mennä Rio Safarille tai Terra Naturaan.

Toisin kuin Tampereella, Mundomarissa on edelleen delfiinejä. Olen nähnyt delfiinishown molemmissa, ja mielestäni Tampereen esitys oli vauhdikkaampi ja delfiinit olivat isompia.

Mundomarin vieressä sijaitseva vesipuisto Aqualandia avaa tämän vuoden kesäkauden 28. toukokuuta.

 

Norwegian hintakalenteri maaliskuussa 2016

Tein tänään pienen katsauksen kauden hintoihin Suomesta Costa Blancalle. Nyt tuntuisi siltä, että ainoa järkevänhintainen siirtymistapa on Norwegianin lento Helsingistä Alicanteen. Hinnat tuntuvat olevan vähän edellisvuosia kalliimpia, mutta toisaalta lentoja on kesällä melkein joka päivä. Tähän on varmasti yhtenä syynä se, että ensimmäistä kertaa pitkään aikaan mikään muu lentoyhtiö ei lennä Helsinki-Alicante -väliä kuin Norwegian.

Alkukesän osalta hinnat ovat jo korkealla, n. 150 – 200 € / suunta, mutta elokuulla pääsee alle sataan euroon. Tämä on siis hintatilanne nyt. Jos juhannuksen jälkeen katsoo hintoja, niin edulliset lennot ovat siirtyneet syyskuulle. Elokuu on Costa Blancalla varmasti riittävän lämmin ja se on lomasesongin huippukuukausi, kun eurooppalaiset viettävät kesälomiaan. Kuudes päivä elokuuta on myös David Guettan keikka Benidormissa, joten ohjelmaakin siellä olisi.

Tarkastin myös Helsinki-Madrid -lentojen hintoja. Ne ovat vähän halvempia kuin Alicanten lennot, mutta niitäkään ei saa nyt kovin halvalla. Juna Madridista Alicanteen maksaa n. 35€ ja bussi Madridista Torreviejaan n. 30€, joten kokonaishinta menee sitäkin kautta yli sataan euroon per suunta.

Junalippuja voi katsoa valtiollisen junayhtiö Renfen sivuilta ja bussilippuja Madridista Torreviejaan myy ainakin Alsa.

Näillä näppäimillä jäi lennot tilaamatta.

Gastroviikko Benidormissa

Benidormissa on muutaman kerran vuodessa spesiaaliviikot, jolloin useista kaupungin ravintoloista saa erilaisia päivittäin vaihtuvia teema-annoksia. Seuraava gastroviikko on ensi viikolla 20. – 28. helmikuuta.

Tällä kertaa vuorossa ovat lämpimät keitot ja muhennokset. Eletäänhän Espanjassakin vuoden kylmimpiä kuukausia. Mukana on tänä vuonna 12 ravintolaa.

Annokset maksavat 20€ per henki ja sisältävät hyvät juomat. Tarkat paikat karttoineen ja yhteystietoineen sekä päiväkohtaiset lounasvaihtoehdot löytyvät osoitteesta http://en.visitbenidorm.es/bd/archivos/archivo265.pdf.

Halloween Mundomarissa: Oopperan kummitus

Espanjassa halloweenina on monessa paikassa erikoisohjelmaa. Ravintoloissa ja huvipuistoissa on kauhuteemaista ohjelmaa lokakuun viimeisenä viikonloppuna.

Mundomarissa on tarjolla Oopperaa. Jos oikein ymmärsin, niin kyseessä on delfiinien esittämää oopperaa, mikä kuulostaa jo aika siistiltä ja ainakin hyvin erikoiselta esitykseltä.

Mundomar on Benidormissa sijaitseva eläinpuisto, jossa on paljon vesieläimiä sekä lintuja.

Outletmessut Benidormissa

Benidormissa on tosiaan kaikenlaisia tapahtumia lähes joka viikonloppu. Nyt tänä viikonloppuna 25. – 27.9. kaupungissa on isot messut, jossa myydään tavaraa edullisesti.

Messut järjestetään kaupungintalon aukiolla. Paikalla on kauppiaita, jotka tarjoavat hyviä alennuksia.

Ymmärsin kirjoituksen niin, että sisällä on kaupungin kauppiaille tarkoitettu iso messutapahtuma, mutta aukiolla on julkiset markkinat tavallisille ihmisille.