Benidormin parkkipaikat: Opas turvalliseen ja kätevään pysäköintiin

Benidorm on tunnettu suositusta rantalomakohteesta Espanjassa, ja siellä vierailee vuosittain suuri määrä turisteja ympäri maailmaa. Monet näistä vierailijoista saapuvat omalla autolla, mikä tekee hyvien parkkipaikkojen löytämisestä tärkeän osan matkasuunnitelmaa. Tässä artikkelissa esittelemme hyödyllisiä vinkkejä Benidormin parkkipaikkojen löytämiseen ja mitä kannattaa ottaa huomioon pysäköintikokemuksen parantamiseksi.

 1. Keskusta-alueen parkkipaikat:
  Benidormin keskusta-alueella on useita pysäköintialueita, jotka tarjoavat kätevän tavan pysäköidä autosi lähellä nähtävyyksiä, ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia. Esimerkiksi Avenida del Mediterráneo -katu on suosittu alue, jossa on useita pysäköintitaloja, kuten esimerkiksi Parking Centro ja Parking Mercado.
 2. Rannan lähellä sijaitsevat parkkipaikat:
  Jos olet matkalla nauttimaan Benidormin upeista rannoista, on suositeltavaa etsiä pysäköintialueita, jotka sijaitsevat lähellä rantaa. Esimerkiksi Levante-rannan alueella on useita pysäköintitaloja, kuten esimerkiksi Parking Rincon de Loix ja Parking Avenida Europa, jotka tarjoavat helpon pääsyn hiekkarannoille. Oma suosikkini on Benidormin Casinon läheinen, edullinen parkkitalo.
 3. Hotellin tarjoamat pysäköintimahdollisuudet:
  Jos majoitut Benidormissa hotellissa, ota selvää, tarjoaako hotelli pysäköintimahdollisuutta vierailleen. Useat hotellit tarjoavat omia pysäköintialueitaan, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia autosi turvallisuudesta ja voit nauttia lomasta huolettomasti.
 4. Julkinen pysäköinti:
  Benidormissa on myös useita julkisia pysäköintialueita, jotka ovat yleensä edullisempia kuin pysäköintitalot. On kuitenkin hyvä tarkistaa pysäköintisäännöt ja -maksut ennen pysäköintiä, jotta vältetään mahdolliset sakot tai hankaluudet. Varmista myös, että pysäköintialue on turvallinen ja valvottu.
 5. Pysäköinti kaupungin ulkopuolella:
  Jos haluat välttää keskustan ruuhkia ja etsiä edullisempaa pysäköintivaihtoehtoa, harkitse pysäköintiä kaupungin ulkopuolisilla alueilla. Benidormissa on joitakin pysäköintialueita kaupungin ulkopuolella, joissa voit jättää autosi ja käyttää julkista liikennettä päästäksesi keskustaan.

Muutama huomioitava asia:

 • Varmista, että noudatat liikennesääntöjä ja pysäköintiohjeita tarkasti välttääksesi sakkoja tai autosi hinaamista.
 • Pysäköinti voi olla haastavaa erityisesti kiireisimpinä matkailusesonkeina, joten varaa tarpeeksi aikaa pysäköinnin löytämiseen.
 • Älä jätä arvoesineitä näkyville autossasi, vaan pidä ne turvallisesti mukana tai jätä hotellihuoneeseen.
 • Huomioi, että jotkut pysäköintialueet voivat olla rajoitetusti avoinna tai varattu tietyille aikaväleille, joten tutustu aukioloaikoihin etukäteen.

Benidormin parkkipaikkojen löytäminen voi aluksi tuntua haasteelliselta, mutta oikeiden vinkkien avulla voit välttää turhautumista ja nauttia lomastasi huolettomasti. Tutki eri vaihtoehtoja etukäteen ja valitse itsellesi sopivin pysäköintiratkaisu. Hyvää matkaa Benidormiin!

Mundomar aukeaa ensi lauantaina

Yksi Benidormin eläinpuistoista, Mundomar, aloittaa kautensa lauantaina 19. maaliskuuta. Mundomarissa on paljon lintuja ja vesieläimiä. Jos haluaa nähdä isompia eläimiä, kuten norsuja ja kirahveja, kannattaa mennä Rio Safarille tai Terra Naturaan.

Toisin kuin Tampereella, Mundomarissa on edelleen delfiinejä. Olen nähnyt delfiinishown molemmissa, ja mielestäni Tampereen esitys oli vauhdikkaampi ja delfiinit olivat isompia.

Mundomarin vieressä sijaitseva vesipuisto Aqualandia avaa tämän vuoden kesäkauden 28. toukokuuta.

 

Norwegian hintakalenteri maaliskuussa 2016

Tein tänään pienen katsauksen kauden hintoihin Suomesta Costa Blancalle. Nyt tuntuisi siltä, että ainoa järkevänhintainen siirtymistapa on Norwegianin lento Helsingistä Alicanteen. Hinnat tuntuvat olevan vähän edellisvuosia kalliimpia, mutta toisaalta lentoja on kesällä melkein joka päivä. Tähän on varmasti yhtenä syynä se, että ensimmäistä kertaa pitkään aikaan mikään muu lentoyhtiö ei lennä Helsinki-Alicante -väliä kuin Norwegian.

Alkukesän osalta hinnat ovat jo korkealla, n. 150 – 200 € / suunta, mutta elokuulla pääsee alle sataan euroon. Tämä on siis hintatilanne nyt. Jos juhannuksen jälkeen katsoo hintoja, niin edulliset lennot ovat siirtyneet syyskuulle. Elokuu on Costa Blancalla varmasti riittävän lämmin ja se on lomasesongin huippukuukausi, kun eurooppalaiset viettävät kesälomiaan. Kuudes päivä elokuuta on myös David Guettan keikka Benidormissa, joten ohjelmaakin siellä olisi.

Tarkastin myös Helsinki-Madrid -lentojen hintoja. Ne ovat vähän halvempia kuin Alicanten lennot, mutta niitäkään ei saa nyt kovin halvalla. Juna Madridista Alicanteen maksaa n. 35€ ja bussi Madridista Torreviejaan n. 30€, joten kokonaishinta menee sitäkin kautta yli sataan euroon per suunta.

Junalippuja voi katsoa valtiollisen junayhtiö Renfen sivuilta ja bussilippuja Madridista Torreviejaan myy ainakin Alsa.

Näillä näppäimillä jäi lennot tilaamatta.

Gastroviikko Benidormissa

Benidormissa on muutaman kerran vuodessa spesiaaliviikot, jolloin useista kaupungin ravintoloista saa erilaisia päivittäin vaihtuvia teema-annoksia. Seuraava gastroviikko on ensi viikolla 20. – 28. helmikuuta.

Tällä kertaa vuorossa ovat lämpimät keitot ja muhennokset. Eletäänhän Espanjassakin vuoden kylmimpiä kuukausia. Mukana on tänä vuonna 12 ravintolaa.

Annokset maksavat 20€ per henki ja sisältävät hyvät juomat. Tarkat paikat karttoineen ja yhteystietoineen sekä päiväkohtaiset lounasvaihtoehdot löytyvät osoitteesta http://en.visitbenidorm.es/bd/archivos/archivo265.pdf.

Halloween Mundomarissa: Oopperan kummitus

Espanjassa halloweenina on monessa paikassa erikoisohjelmaa. Ravintoloissa ja huvipuistoissa on kauhuteemaista ohjelmaa lokakuun viimeisenä viikonloppuna.

Mundomarissa on tarjolla Oopperaa. Jos oikein ymmärsin, niin kyseessä on delfiinien esittämää oopperaa, mikä kuulostaa jo aika siistiltä ja ainakin hyvin erikoiselta esitykseltä.

Mundomar on Benidormissa sijaitseva eläinpuisto, jossa on paljon vesieläimiä sekä lintuja.