Norwegianin hintakalenteri huhtikuussa

Tein taas pienen katsauksen Alicanten lentojen hintoihin. Yritän tehdä vastaavan katsauksen muutaman viikon välein, jossa selvitän mahdolliset lennot sekä niiden hinnat. Suorat lennot ovat ensisijaiset seurantakohteet, mutta selvitän myös lentoja muihin Espanjan kaupunkeihin, joista pääsee loppumatkan junalla tai bussilla. Esim. Momondosta tai muilta välityssivuistoilta voi etsiä välilaskullisia lentoja esimerkiksi Tukholman tai Oslon kautta Alicanteen.

Lennot Helsingistä suoraan Alicanteen

Nykyään ainoa lentoyhtiö, joka lentää mistään päin Suomea Alicanteen, on Norwegian.  Suorat lennot Helsingistä Alicanteen maksavat halvimmillaan vähän alle satasen yhteen suuntaan.

nowregian_lennot_elo_syys_helsinki_alicante

Heinäkuu oli selvästi kalliimpi, mutta elo- syyskuun vaihteessa on kohtuuhintaisia lentoja. Esimerkiksi elokuun viimeiseltä viikolta meno ja syyskuun alusta paluu antaisi n. 200€ kokonaishinnan. Tässä on hyvä huomioida, että kyseessä ei ole mitenkään älyttömän halvat lennot, mutta tällä hetkellä ei oikein halvemmalla pääse.

Helsingistä Madridiin

Hyvä reitti on Alicanteen on myös Madridin kautta. Norwegian lentää paljon Helsinki-Madrid -väliä ja reitin hinnat ovat 30-40€ halvemmat kuin Alicanteen lennettäessä. Siirtyminen maksaa varmasti säästön verran, joten pelkästään taloudellisista syistä ei kannata mennä Madridiin, jos lentoja olisi matkapäiville tarjolla suorinakin.

norwegian_lennot_elo_syys_madrid

Madrid on kuitenkin hieno nähtävyys itsessään, eikä minua haittaisi, vaikka joutuisin käymään Madridissa lomallani. Ainakin Santiago Bernabeulla voisi käydä katsomassa, oli siellä jalkapallo-ottelua tai ei.

Madridista Alicanteen pääsee kätevästi junalla. Junaliput voi hankkia etukäteen osoitteesta renfe.es. Jos lomakohde on Torrevieja, voi olla parempi mennä suoraan Madridista Torreviejaan. Tuota väliä ei pääse junalla, mutta bussi kulkee muutamassa tunnissa useamman kerran päivässä.

alsa_es_Bus_Madrid_Torrevieja

Yhteyksiä on suoraan lentokentältä, joten jos aikataulut sattuvat osumaan kohdilleen, niin Torreviejaan voi lähteä suoraan lentokentältä. Silloin jää tosin Santiago Bernabeu näkemättä.

Lennot Helsingistä Barcelonaan

Toinen hieno välietappi voisi olla Barcelona. Myös sinne on Norwegianilla hyvät ja edulliset lennot Helsingistä.

norwegian_elo_syys_helsinki_barcelona

Barcelonasta pääsee kätevästi Alicanteen junalla. Aikaa kuluu muutama tunti, mutta hinta ei ole paha.

renfe_barcelona_alicante_precios

Tässä on siis hintoja ja aikatauluja loppukesälle. Jos lentolipun hinta on 79€ ja junalippu alle 20€,  niin matkan pääsee noin sadalla eurolla tätäkin kautta.

Norwegianin taloustilanne ja luotettavuus

Nämä hinnat ovat nyt kaikki Norwegianin lennoilla, koska sillä on tällä hetkellä parhaat reitit Suomesta Espanjaan. Viime viikkoina Norwegianilla ollut jonkin verran ongelmia varsinkin Alianten lennoissa. Esimerkiksi kuukauden alussa  Helsinki-Alicante -lento jäi kokonaan lentämättä ja kuun puolivälissä Alicante-Tukholma -lento oli yhdeksän tuntia myöhässä. Viime päivinä ihmisille on tullut myös ilmoituksia, että osa ensi kesän lennoista lennetäänkin Brittiläisen Titan-lentoyhtiön koneilla.

Yksittäisten lentojen kohdalla voi aina olla peruuntumisia ja myöhästymisiä, mutta nyt kannattaa olla Norwegianin suhteen erityisen tarkkana. Lennot kannattaa aina maksaa luottokortilla, koska luottokorttiyhtiöltä on paljon helpompi saada rahat takaisin esimerkiksi mahdollisen lentoyhtiön konkurssin jälkeen. Harmillisesti Norwegianilla menee 1.99% lisämaksu luottokortilla maksettaessa (http://www.norwegian.com/fi/varaus/hyodyllista-tietoa-varauksista/maksutavat/). Debit-kortti ei ole luottokortti, eli sillä maksettaessa ei mene lisämaksua, mutta se ei myöskään anna lisäturvaa.

Lennot voi toki maksaa debitillä, säästää heti pari euroa ja ottaa pieni riski parin satasen menettämisestä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *