Etätöitä Las Palmasissa 2019

Meiltä lähti työpaikalta porukka etätyöviikolle marraskuussa 2019. Vuokrasimme etätöihin suunnitellun huoneiston ja varasimme lennot. Huoneistossa oli useampi makuuhuone, iso kattoterassi, keittiö, olohuone ja tiimitiloja, joten siellä hyvät edellytykset onnistuneeseen etätyöhön. Tämä on muuten hyvä huomioida etätyöviikkoa suunnitellessa, että pelkästään riittävät nukkumapaikat eivät riitä, vaan pitää olla myös erillisiä työskentelytiloja, jotta työskentely oikeasti onnistuu hyvin. Jos näitä ei löydy vuokrattavasta asunnosta, niin tarvittaessa voi vuokrata lisää työskentelytilaa myös yhteistoimistoista ja coworking-tiloista. Kohteita voi etsiä esimerkiksi sivustoilta https://www.coworker.com/ ja https://coworkingspain.es/.

Las Palmas oli ensikertalaiselle positiivinen kokemus. Turismipainotteisten ranta- ja hotellialueiden ulkopuolella on hieno espanjalainen suurkaupunki. Kuljin kaupungin katuja päivällä siestan aikaan ja tein töitä pidemmälle iltaan, jotta saisin maksimimäärän marraskuista aurinkoa. Las Palmasissa marraskuu oli ainakin tuolloin yllättävän lämmin, iltaisinkin oli yli 20C lämpöä ja teepaitakelit. Mantereella alkaa marraskuussa olla jo niin kylmä, että mukavan lämmin hetki on vain keskellä päivää jos silloinkaan.

Muutama kuukausi matkan jälkeen koronapandemia lopetti kaiken matkustelun vuodeksi, niin oli kyllä hyvä että tuli lähdettyä tuolle reissulle mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *