Kesän saapuminen Espanjaan

Törmäsin tänään Ilta-Sanomien kirjoitukseen espanjalaisesta käytöksestä. Jutussa oli muutama  hauskakin juttu, joihin Espanjassa väkisinkin törmää. Esimerkiksi ruoka-ajat ovat sellaisia, joita en ole vieläkään oppinut.

Hellevaatteet otetaan käyttöön, kun kesä alkaa: joka vuosi 21. kesäkuuta. Tarkka kellonaika ilmoitetaan sanomalehdissä ja television uutislähetyksissä.

Jutussa oli myös kohta espanjalaisten pukeutumisesta. Kesävaatteisiin vaihdetaan kuulemma säästä riippumatta 21. kesäkuuta tiettyyn kellonaikaan. Ihmettelin hieman tätä ja päätin tutkia asiaa tarkemmin. Wikipediasta selvisi, että silloin on kesäpäivänseisaus ja tälle ajankohdalle on myös tarkka kellonaika. Kesäkuun 21. on siis vuoden pisin päivä ja siitä alkaa tehokas ilman ja meren lämpiäminen. Suomessa on silloin yötön yö.

Tänä vuonna olen noihin aikoihin Espanjassa ja onkin hauska seurata, muuttuuko paikallisten pukeutuminen 21. päivä kuin taikaiskusta, kuten Ilta-Sanomien kirjoitus antaa ymmärtää. Olen tänä vuonna ensimmäistä  kertaa Espanjassa juhannuksena. Olen aikaisemmin kirjoittanut juhannuksen vietosta Alicantessa ja nyt onkin hyvä tilaisuus käydä tutustumassa juhannusjuhliin paikan päällä.

Matkustan Alicanteen Pariisin kautta ja tarkoitus olisi tulla loppumatka junalla. Uskoisin että tästä tulee mielenkiintoinen matka. Suunnitelmana on taittaa matka Pariisista Alicanteen kahdessa päivässä, yöpyen välillä Etelä-Ranskassa Toulousessa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *