Pakkausvinkkejä

Viimeiset pari päivää olen valmistellut matkalle lähtöä. Matkustan minimitavaroilla, eli pelkillä käsimatkatavaroilla. Käsimatkatavaroihin mahtuu ihan hyvin tavaraa, mutta nesteitä ei oikein voi kuljettaa. Vaikka olen matkalla kaksi viikkoa, niin kaiken tarvittavan pitäisi mahtua laukkuun. Tähän aikaan vuodesta Espanjassa ei onneksi tarvita mitään isoa vaatetta. Mukaan ei tarvitse ottaa yhtään punttia, hihaa eikä sukkaa.

Pakkaamista helpottaa suunnattomasti lista. Olen käyttänyt samaa listaa jo useamman vuoden. Siitä voi helposti tarkastaa, onko kaikki tarpeellinen varmasti mukana. Listaan tulee vuosittain pieniä muutoksia, mutta runko pysyy samana.

Löysin Youtubesta pakkausvinkkejä. Ensimmäisessä videossa tehdään käärö, joka suljetaan sukilla.

Videon vinkki on kyllä muuten hyvä, mutta elokuiseen Espanjaan ei tarvita yksiäkään pitkävartisia sukkia mukaan.

Toisessa videossa on useita vinkkejä:

Näistäkin vinkeistä osa menee ohi tarpeiden, mutta esimerkiksi T-paitojen rullausta voisi kokeilla. Videon loppuosassa on hyvä vinkki: vie tyhjä vesipullo läpi turvatarkastuksesta ja täytä se vessan hanasta. Näin säästät n. 3€ per lento. Tosin Espanjan päässä juon yleensä pullovettä, joten siellä en viitsi täyttää pulloa hanasta. Helsingissä pullon täyttäminen ei ole mikään ongelma.

Vinkki: vaatteiden viimeinen matka

Yksi keino vähentää mukana kuljetettavan matkatavaran määrää on viedä osa vaatteista viimeiselle matkalleen. Tämä tarkoittaa sitä, että mukaan otetaan huonoja vaatteita, vaatteita, jotka olisi jo voinut heittää roskiin. Vaatteet käytetään likaisiksi ja heitetään pois. Tämän jälkeen ostetaan uudet vastaavat vaatteet, käytetään ne taas likaisiksi ja tuodaan kotiin pesuun. Tällä keinolla voi säästää tilaa esimerkiksi sukkien ja boksereiden kuljetuksesta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *