Patikointireitti: ”Ison tien molemmat puolet”

Pituus 10 km. Korkeuseroa n. 30 m. Taso helppo.

Reitti on kehitelty itse toukokuussa 2015, ja poljettu läpi 80 – luvun Tuntureilla. Tämä vaatii vähän extreme-henkeä ja ehkä vähän talutusta parissa louhikkoisessa paikassa.

Kävellen tämä on erittäin helppokulkuinen ja miellyttävä patikointireitti. Ota kuitenkin kartta tai GPS mukaan.
Ohessa kartta tulostettavaksi ja GPS tiedosto Garmiin- navigaattoriin.

Total distance: 10302 m
Total time: 01:43:16
Download file: Jälki_BUENAVISTA.gpx

Jälki_BUENAVISTA (PDF-tiedosto)

Lähtöpaikaksi sopii hyvin Urbanizacion Buena Vistan / Costa Bella nurkilta löytyvä Moseno-baari.

Moseno paikallinen bar-restaurante

Sieltä saa maailmankuulua ”Low-cost aampupalaa” 3 euron hintaan. Ennen aamuista patikointia annos on mainio snack.

Reitti pääpiirteittäin:

Ensin mennään pientä maalaistietä Moseno- baarin kulmalta N-332-tien ali.

Käännytään oikealle Alicanten suuntaan josta paljastuu yllättävänkin hienot maisemat Guardamariin päin. Jatketaan matkaa tien laitaa pitkin polkuja ja pieniä hiekkateitä pitkin. Sitten ylitetään av. San Fulgencio (”Ylä- ja Ala- Marinan” välinen tie) ja jatketaan matkaa edelleen Alicanten suuntaan.
Jyrkän alamäen alta käännytään oikealle vaikka reitti näyttäisikin epäilyttävältä. Tästä alkaa reitin vaikeakulkuisin vaihe. Jalkaisin ei ole ongelmia, mutta polkupyörällä kohta voi olla hankala. Kun edessä on hedelmätarha, kannattaa hakeutua oikealle päin metsän läpi. Tarhalla koirat haukkuvat ja metsikkö on epäsiisti. Tästä pääsee kuitenkin tielle joka johtaa jälleen ison N-332-tien ali.

Tästä alkaa ainakin itsellemme yllätyksenä tullut alue. Maisemat muuttuvat kauniiksi ja muistuttavat hiljaista suomalaista maaseutua. Tien lopussa jatketaan polulle metsään.
Polku päätyy taas pienelle soratielle joka muuttuu asfaltiksi ja päätyy taas Ylä- ja Ala- Marina väliselle tielle. Tästä mennään vähän ylöspäin ja koukataan liikenneympyrän kautta vasempaan.

Tie jatkuu ison tien vieressä kunnes pudotellaan alas vasemmalle. Tie jatkuu Maristas Guardamar- rakennuksen rajoja seuraillen kunnes päädytään samalle tielle josta aloitettiin. Tästä Mosenolle ja Grande cerveza, por favor!