Pikaruokaravintolat Costa Blancalla

Espanjassa syödään paljon myös pikaruokaa ja sen myyminen on vahvasti ketjujen käsissä. Hampurilaisia tarjoavat McDonalds ja Burger King. Lisäksi suomalaisittain tuttu ravintola Subway on vaihtoehto. Näiden lisäksi on KFC, Pizza Hut sekä paikallisia ketjuja, kuten Telepizza ja Lizarran.

image

image

Kartoista näkee, missä hampurilaisketjujen toimipisteitä sijaitsee. Kun Suomessa on vain muutama Burger King, niin Espanjassa niitä näyttäisi olevan saman verran kuin Mäkkäreitäkin.

Pikaruoka on jonkin verran edullisempaa kuin Suomessa, mutta laatu on vastaava. Tuoreet kasvikset ovat koko vuoden paikallisia, kun Suomessa niitä pitää tuoda etelämmästä.

Pikaruokaa ei kannata syödä montaa kertaa loman aikana, mutta välipalana ne toimivat hyvin, varsinkin jos tapakset eivät maistu. Usein käy niin, että paikalliset ruoka-ajat eivät täsmää omaan rytmiin, ja ravintoloista ei saa ruokaa lainkaan silloin kun on kiusallinen pikkunälkä. Pikaruokapaikat ovat siitä hyviä, että niillä ei ole siestaan sidottuja aikatauluja.

Aamiainen
Pikaruokaloista saa näppärää aamiaista. Se on usein parempi ja paljon halvempi kuin hotellin aamupala. Tämä on helposti selitettävissä sillä, että vain turistit käyttävät hotellin aamiaista ja saavatkin maksaa turistilisää. Paikallisesta baarista kannattaa myös kysyä aamiaista, sillä niissä on aina tarjolla jotain tapauksia, jotka sopivat kahvin tai teen seuraksi.

Esimerkiksi Valenciassa söimme perunamunakkaalla täytettyä patonkia ja pienessä vuoristokylässä patonki täytettiin ilmakuivatulla kinkulla ja lähijuustolla.

Aina kannattaa aloittaa aamu zumo de naranja naturalolla eli puristetulla appelsiinimehulla. Tätä vitamiiniherkkua saa joka paikasta, mutta se saattaa olla pullomehua kalliimpaa. Esimerkiksi lentoaseman Subwaystä sai ostaa leivän seuraksi valmiiksi muovipikariin puristettua mehua noin kolmella eurolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *