Ambronite-reseptejä matkalle

Sain edelliselle matkalleni mukaan testattavaksi Ambronitea. Ambronite on superfoodeista tehty jauhe, joka sekoitetaan veteen tai muuhun nesteeseen. Jauhe muodostuu kaurasta, manteleista, levistä, marjoista ja hedelmistä. Tarkoitus olisi, että annoksesta saa kaikkea tarvitsemaansa ravintoa, mm. proteiinia, vitamiineja ja hyviä rasvoja. Eli aina kun nälkä iskee, voi ravistaa itselleen annoksen Ambronitea, jolla voi siirtää nälkää pari tuntia eteenpäin. Ambronite on vegaaninen ja niin kevyt, että se ei ala väsyttää.

Erityisen näppäriä matkoilla ovat yksittäispakatut pikkupussit. Yksi pussi ei paina paljoakaan(39 grammaa) ja annoksen voi tehdä lähes missä tahansa, kunhan saatavilla on lasillinen vettä. 165-kalorisen välipala-annoksen saa sekoitettua muutamalla ravistuksella. Ambronite on laktoositon ja vegaaninen, joten se sopii moniin eri ruokavalioihin.

Ambroniten perusresepti

Normaali pussin kyljessäkin oleva ohje on sekoittaa pussin sisältö kahteen desilitraan kylmää vettä. Tästä tulee miellyttävän kokoinen (reilu pari desiä, una caña) ja riittävän makea kerta-annos, jonka rakenne on sopivan paksu. Jos vettä lisää liikaa, maistuvat levät liikaa läpi ja annos ei ole enää riittävän makea. Ambronitea saa myös isommissa pusseista, joista tulee koko pullollinen eli lounaaksi soveltuva annos una jarra.

Ambronitea pillimehuun sekoitettuna

Vähän tuhdimman ja makeamman annoksen saa sekoittamalla jauheen mehuun. Jos laittaa annokseen 2dl mehua, niin siitä tulee selvästi perusreseptiä makeampi. Mukaan kannattaa siis lorauttaa vähän vettä. Tällainen annos on helppo tehdä vaikka hotellihuoneessa tai junassa.

Mehuisa Ambronite

 • Annoksia: 1
 • Vaikeusaste: helppo

Ainekset

 • Pikkupussi Ambronitea
 • 2dl mehua: esim. omenamenu, hedelmämehu
 • tilkka vettä

Ohje

 1. Kaada Ambronite shakerin pohjalle.
 2. Lisää mehu ja vesi mahdollisimman kylminä.
 3. Sulje shakeri huolellisesti ja ravista hyvin. 

Sitruksinen Jäämbrönite

Ostin Mercadonasta jäädytettyä sitruunajuomaa, jota myydään samassa pakastealtaassa kuin jäätelöitä. Pakkauksessa on kuusi juomaa. Juomaa käytetään niin, että tuotteen annetaan sulaa vähän aikaa ja sitten se sekoitetaan se jäähilejuomaksi. Tämä on kätevä erityisesti rannalle mukaan otettuna, sillä siitä saa jäisen juoman vielä siinä vaiheessa, kun muut juomat ovat jo lämmenneet.

Sitruksinen Jäämbrönite

 • Annoksia: 1
 • Vaikeusaste: helpohko

Ainekset

 • Pikkupussi Ambronitea
 • 1x jäinen sitrusjuoma: Hacendado Granizado Limón
 • tilkka vettä

Ohje

 1. Kaada Ambronite shakerin pohjalle.
 2. Lisää osittain sulanut sitrusjuoma ja jäljellä oleva jää.
 3. Lisää vesi mahdollisimman kylminä.
 4. Sulje shakeri huolellisesti ja ravista voimakkaasti. 

Otin yhden jäähilejuoman mukaan uima-altaalle. Noin tunnin sulamisen jälkeen juoman sai kaadettua shakeriin ja Ambronite-jauheet sen päälle. Tähänkin on hyvä lorauttaa vesitilkka, ettei annoksesta tule liian makea. Vedenkin on hyvä olla mahdollisimman kylmää: tässä Swellin terästermos on todella hyvä, sillä se pitää veden kylmänä ilman kylmälaukkua.

Kovan ravistelun jälkeen sain aikaiseksi jäähilesmoothien eli Jäämbröniten. Smoothien maku oli aika pitkälti sitruunajuoman esanssinen, mutta kuumana päivänä se toimi oikein hyvin. Annos viilensi mukavasti ja sen jälkeen jaksoi taas ottaa aurinkoa uima-altaalla.

Ambronitea puristetussa appelsiinimehussa

Espanjassa ollessani puristan aamuisin lasilliset appelsiinimehua, sillä onhan Espanja maailman suurin appelsiinien tuottaja. Itse tehty mehu on myös hyvää, terveellistä ja edullista. Ajattelin kokeilla sitä myös Ambroniten kanssa. Puristin kaksi appelsiinia mehuksi ja sekoitin ne jauhepussin sisältöön. Tästä ei tullut kovin hyvää, sillä appelsiinin maku ei juurikaan maistunut Ambroniten läpi ja muodostunut seos oli huoneenlämpöistä eli heinäkuisessa Espanjassa n. 28 asteista. Appelsiineja olisi saanut ehkä olla enemmän ja niitä voisi viilentää etukäteen jääkaapissa, jotta annoksesta saisi viileän.

Ambroniten tilaaminen Espanjaan

Jos tällainen sheikattava ateriointi kiinnostaa, niin kokeiluannoksen voi tilata Ambroniten sivuilta postikulujen hinnalla. Toimituskulut Suomeen ovat 5.90€ ja samalla hinnalla saa Ambronitet myös Espanjaan.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *