Hotellivarauspalvelujen vertailua

Tein nopean vertailun eri varauspalveluista.  Niitähän on useampi markkinoilla,  mutta ne tuntuisivat olevan keskenään hyvin samanlaisia.  Olen aiemmin käyttänyt lähinnä Booking.comia ja Hotels.comia. Nyt asensin Android-laitteelle eri palvelujen sovellukset ja tein kaikille saman haun.

Haku

Kaikkiin sovelluksiin oli helppo tehdä sama haku ja tehdä samat rajaukset.  Hain 3-4 tähden hotellia Torreviejasta ajalle 4.4. –  10.4. Kaikki palvelut näyttivät hintajärjestyksessä edullisimmat hotellit.

Hotels.com

Sovellus oli testatuista hankalin käyttää. Vaikka järjestin hotellit hinnan mukaan,  tuli alkuun kalliimpia hotelleja.

image

Lisäksi sovellus näytti hotelleja selvästi kauempaa kuin Torreviejasta. Halvemmalla olisi saanut hotellin Guardamarista tai Santa Polasta,  mutta jos haen Torreviejasta hotellia,  niin joudun jättämään nämä pois.
image

Halvin löydetty hotelli Torreviejasta oli Apartamentos Turisticos Fresno: 630€. Tämä on paljon kalliimpi kuin muilla sovelluksilla löydetyt hotellit. Tämä ei automaattisesti tarkoita, että Hotels.comin hotellit olisivat kalliimpia kuin muiden, mutta ainakin sillä on hankalampi löytää sopivia hotelleja.

Trivago

Trivago löytää vähän enemmän hotelleja kuin muut,  sillä se yhdistelee muiden palvelujen tuloksia. Trivagon kanssa vertailu on vähän hankalampaa,  sillä se näyttää hinnat yhdeltä yöltä.

image

Halvimmat hotellit Torreviejassa olivat Trivagon mukaan Madrid ja Tuto. Molempien hinnaksi kuudelta yöltä tulee 294€.

Booking.com

Bookin.comia olen käyttänyt ennenkin. Sovellus toimi hyvin,  eikä siinä ollut moitittavaa.
image
Halvimmat hotellit olivat täälläkin Tuto ja Madrid ja hinta sama kuin Trivagossa: 294€. Molempien palvelujen käyttäjät arvioivat hotellit keskenään hyvin lähelle toisiaan, mutta Madrid menee molemmissa pikkaisen edelle.

Agoda

Agodaa en ollut ennen kokeillut. Sovellus toimi samaan tapaan kuin muutkin ja tulokset sai nopeasti.
image

Myös täällä olivat samat hotellit ja samaan hintaan, eli haun edullisimmat hotellit olivat Madrid ja Tuto. Arvosana on jälleen kymmenyksen suotuisampi Madridille.

Vaikuttaisi siltä, että palveluissa ovat samat hotellit, hinnat ja arviot. Ainoastaan Hotels.com erottuu muista sovelluksista, mutta sekään ei erotu positiivisesti. Sovelluksen haussa näkyvä hinta ei välttämättä ole lopullinen hinta. Sillä saa kyllä huoneen hotellista, mutta joskus tuleekin otettua vähän kalliimpi huone tai jotain lisäpalveluja esim. aamiainen. Espanjassa aamiainen ei normaalisti kuulu huoneen hintaan. Lasken yleensä niin, että jos aamiaisen hinnaksi muodostuu alle 5€/hlö/aamu, sen voi ottaa hotellista. Muuten kannattaa käydä aamukahvilla jossain muualla.

Testin perusteella Hotel Madrid Torreviejassa vaikuttaa hyvältä ja kohtuuhintaiselta hotellilta. Jos joskus tulee vaikkapa tarve majoittaa vieraita, niin tuo voisi olla hyvä. Aamiaisellekin tuli hinnnaksi vain 1€ kun viimeksi tarkastin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *