Viihdekeskus Flamingo Vantaalla

Tammikuun pakkasissa alkoi etelänloma houkutella ja harkitsimme jonkinlaista kylpylälomaa kotimaassa. Vaihtoehtoja oli kaksi: Naantali Spa tai Vantaan Flamingo. Valitsin näistä Flamingon, koska se sopii paremmin blogin teemaan: onhan Costa Blancallakin flamingoja. Alicanteen saapumisen jälkeen ensimmäiset flamingot voi bongata suolajärvessä 15 minuuttia lentokentältä etelään päin.

WP_20160129_19_30_47_Pro

Päätimmekin lähteä viikonlopuksi Vantaalle viihdekeskus Flamingoon. Elokuussa kävimme Flamingo-nimisessä vesipuistossa Torreviejassa ja nyt kokeilimme saman nimistä paikkaa Suomessa.

Sokos Hotelli Break

Otimme pariksi yöksi hotellin. Tämä oli siitä kätevä hotelli, että se on ostoskeskuksen välittömässä läheisyydessä. Kun respasta astuu ”ulos” on jo keskellä ostoskeskusta. Kaikki Flamingon ja myös Jumbon kaupat ja muut palvelut ovat käytettävissä ilman, että tarvitsee laittaa edes ulkotakkia päälle. Vantaalla myös satoi vettä koko viikonlopun, mutta se ei meitä haitannut kun ulos ei tarvinnut mennä. Paikalle pääsi hyvin autolla ja sitä sai pitää ilmaiseksi parkkihallissa.

Maisema hotellihuoneesta Vantaalla plus aurinko
Hotelli oli hyvää keskitasoa. Huoneet olivat siistit ja tilavat, mutta mitään luksusta ei sinänsä ollut. Hotellin aamiainen oli molemmilla kerroilla hyvä ja kaikki ruuat olivat laadukkaita. Tarjolla oli leipien, puurojen ja nakkien lisäksi myös hedelmäsmoothieta ja suklaaputous. 

Tapas Barcelona

Jotta matka Espanjan tunnelmiin olisi täydellinen, meillä oli perjantai-iltana tarkoitus käydä tapasbaarissa, jonka tiesimme olevan Flamingossa. Paikka oli kuitenkin menosssa kiinni ja tapaksetkin olivat loppu. Näin käy yleensä myös Espanjassa, eli siinä vaiheessa kun pitäisi mennä ravintolaan, kokki on siestalla ja keittiö suljettuna.

Tapas Barcelona Flamingossa Vantaalla

Finnkino

Samassa kompleksissa on elokuvateatteri, jossa kävimme elokuvissa. Meillä oli joululahjaksi saadut liput, joilla menimme katsomaan uusimman Bondin. Leffaeväät haimme näppärästi Prismasta, joka on nykyään auki klo 23 asti. Leffan jälkeen pääsimme liukuportailla takaisin hotellille.

Vesipuisto ja K20 kylpylä

Flamingon tärkein nähtävyys on kuitenkin kylpylä. Kauppoja löytyy muistakin ostoskeskuksista, mutta kylpylän takia Flamingoon kannatta tulla kauempaakin. Edes Ideaparkissa ei ole kylpylää, vaikka ilmeisesti sellainen alunperin piti rakentaa.

Saimme blogiyhteistyön kautta mahdollisuuden tutustua kylpylän aikuisille tarkoitettuun alueeseen

Flamingo Spa sisäänkäynti rullaportaiden välissä

Tarkoituksenani oli ottaa uikkarit mukaan kylpylää varten, mutta niitä ei löytynyt mistään. Onneksi Jumbossa on monta kauppaa, josta uudet uimahousut saa ostettua. Kävin katsomassa valikoimia Prismassa, Citymarketissa ja Intersportissa, mutta kaupat tein Stadiumissa.

Lasten vesipuisto

Kylpylässä on kaksi selkeää osiota: vesipuisto ja aikuisten kylpylä. Vesipuisto on täynnä riehuvia lapsia sekä heille suunniteltuja aktiviteettejä. Lapsille on liukumäkiä ja vesipelikenttä vesipallon pelaamiseen. Valtavissa porealtaissakin polskivat lapset. Kylpylän bisnesidea perustuu varmasti juuri siihen, että lisähinnasta voi päivittää kylpyläkokemuksensa rentouttavaksi.

Nalle Flamingo Span kaupassa

Aikuisten puoli

Aikuisten puolesta on tehty vesipuiston vastakohta. Alle 20-vuotiailla ei ole aikuisille tarkoitettuun osaan mitään asiaa ja aikuisiltakin toivotaan siellä hiljaisuutta ja rauhallista käyttäytymistä. Testikerralla paikassa olikin rauhallinen tunnelma, vaikka ihmisiä olikin lauantai-iltapäivänä paikalla paljon. Kiinnitin huomiota siihen, että useimmat olivat tulleet paikalle puolisonsa kanssa.

Aikuisten puolelle on tehty sellaisia palveluja, joita aikuiset kylpylässä ollessaan käyttävät. Paikalla on baari ja erilaisia rentoutumiseen sopivia altaita sekä saunoja. Kylpylästä saa myös monenlaisia hoitoja ja hierontoja, mutta niitä en tällä kertaa kokeillut.

Kylpylä on avoinna klo 21 asti ja perjantaina klo 22 asti. Kovin myöhään siellä siis ei voi rentoutua. Perjantaisin on Feel good Friday, jolloin paikalla on ohjelmaa. Emme kuitenkaan päässeet tätä kokeilemaan, sillä olimme aikatauluttaneet kylpylässä käynnin lauantaille.

Flamingo Spa feel good friday -mainos

Lillutteluallas

Yksi altaista on suuri lämminvesiallas, jossa istutaan vedessä ja lillutellaan. Tässä suositussa altaassa saa myös nauttia baarista ostettuja juomia. Lilluttelualtaan ympärillä on lämmitettyjä aurinkopetejä, mutta niitä ei ollut testikerralla vapaana.

Kuva Flamingo Spa kuvagalleriasta www.flamingospa.fi

Kuva Flamingo Spa kuvagalleriasta www.flamingospa.fi

Suola-allas

Erillisessä huoneessa on iso allas, jossa on suolaista vettä. Kyseessä on ilmeisesti jonkinlainen mineraaliallas. Altaan toisessa päässä on muutama porepaikka, mutta ne olivat koko ajan varattuja.

Kuva Flamingo Spa kuvagalleriasta www.flamingospa.fi

Kuva Flamingo Spa kuvagalleriasta www.flamingospa.fi

Tuijotteluhuone

Yksi kylpylän huoneista on tehty tuijottelua varten. Tuijottelun kohteena on suolasta tehty ja värivaloin valaistu monoliitti. Huoneen perällä on myös jonkinlainen videotykillä varusteltu kokoustila.

Kuva Flamingo Spa kuvagalleriasta www.flamingospa.fi

Kuva Flamingo Spa kuvagalleriasta www.flamingospa.fi

Saunat

Saunoja on esimerkiksi höyrysauna, kristallisauna ja perinnesauna. Höyrysaunassa on höyryä ja kristallisaunassa on kristallikruunu katossa. Perinnesaunassa tuoksuu vähän tervalta. Lisäksi on vielä biosauna ja suomisauna. Sääntöjen mukaan saunoissa käytetään uikkareita, paitsi biosaunassa ja suomisaunassa. Biosaunassa ja suomisaunassa en käynyt lainkaan, joten en tiedä mikä niistä tekee erikoiset.

Baari

K20 alueella on tietysti baari. Baarista saa juomia, smoothieita sekä pientä purtavaa. Tuotteita voi nauttia baarialueella olevien pöytien ääressä tai rauhallisissa loosseissa. Juomat voi viedä myös lilluttelualtaaseen ja hörppiä niitä siellä. Maksaminen tapahtuu kätevästi luottorannekkeella, jolla tehdyt ostot maksetaan pois lähtiessä.

Juomia on saatavilla monenlaisia ja baarissa valmistetaan myös hienoja drinkkejä. Hintataso on vastaava kuin muissakin baareissa. Saunakaljan saa muutamalla eurolla ja drinkit maksavat n. 10€.

Smoothiet olivat iloinen yllätys. Smoothiet ovat hyviä ja terveellisiä, mutta silti kohtuuhintaisia. Tarjolla oli myös superfoodeilla jatkettuja Puhdistamo-smoothieita.

Pidemmän pulikoinnin aikana tulee jossain vaiheessa aina nälkä. Tarjolla on pikkusuolaista, kuten hodareita, ranskalaisia ja wrappeja. Terveellisenä vaihtoehtona on tarjolla salaatteja. Mieleni teki kuitenkin hodaria. Hodarien nakkeja on erilaisia: tarjolla on erikoisempia juomilla maustettuja skumppanakkeja ja kaljanakkeja. Kokeilin kaljanakkihodaria maustettujen ranskalaisten kanssa. Annos oli hyvä ja siinä oli riittävästi syötävää.


Kokonaisuutena viikonloppu oli onnistunut miniloma ja Vantaan Flamingo mielenkiintoinen paikka nähdä. Monta ohjelmanumeroa jäi vielä kokematta, esimerkiksi hohtokeilaus ja minigolf jäi ensimmäiseltä reissulta kokeilematta. Myös yökerhossa olisin halunnut käydä, mutta sellaista ei enää ollut olemasssa. Paikalla oli vain tyhjä tila ja vanhat kyltit.

nightclub-flamingo-spa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *