Matkaopas: Top10 Costa Blanca

Sain välipäiville luettavakseni suomenkielisen opaskirjan, jossa on esitelty erilaisia nähtävyyksiä Costa Blancan alueelta. WSOY:n julkaisemassa kirjassa on esitelty ”kymmenen parasta kaikesta” Costa Blancalla. Tämä kirja on osa ”Kymmenen kärjessä -matkaoppaat” -sarjaa, joita on tehty kymmenistä eri matkakohteista, esimerkiksi Costa del Solista, Gran Canariasta ja Islannista. Jokaisella kirjan aukeamalla on esiteltynä kymmenen kohdetta jostain aiheesta, esimerkiksi ”Costa Blancan top 10 kävely- ja autoretket”, ”Costa Blancan top 10 kirkot ja luostarit” tai ”Costa Blancan top 10 lomakohteet”.

Kirja on pyritty tekemään niin pieneksi, että sitä olisi helppo pitää mukana. Se on vain vähän älypuhelinta isompi. Taskuun se ei ihan mahdu, mutta mihin tahansa laukkuun se sujahtaa helposti. Pienikokoisessa kirjassa on todella paljon sisältöä: tekstiä ja pieniä kuvia. Etu- ja takakansista aukeaa isompia karttoja, jotka helpottavat paikkojen hahmottamisessa.

Kirjan sisältö on kattava, enkä keksi nähtävyyttä, jota siinä ei olisi mainittuna. Toisaalta yksittäisestä kohteesta saattaa olla vain vähän tietoa. Tärkeimmät nähtävyydet, kuten Tabarcan saari, Guadalest ja Santa Barbaran linnoitus ovat saaneet omat aukeamansa. Esiteltyjä paikkoja on kymmeniä, joten kirjan sisältöjen avulla voi tutustua alueeseen viikkoja. Ajattelin käydä tarkastamassa kaikki esitellyt paikat yksitellen, joten tekemistä riittää useammalle lomareissulle. Kirja onkin hyvä olla aina mukana matkoilla, sillä siitä löytyy aina uutta inspiraatiota.

Kirja on käännös englanninkielisestä alkuperäisteoksesta ”DK Eyewitness Top 10 Travel Guide”. Sisältö ei kuitenkaan ole mitenkään keskittynyt englantilaisten suosimiin alueisiin, kuten Benidormiin, vaan aluetta käsitellään laajana kokonaisuutena. Toisaalta suomalaisten suosimasta Torreviejasta ei ole kovin paljoa sisältöä, vaikka sielläkin on paljon kohteita.

Kirjan lopussa on pieni espanjan kielen sanasto sekä samat asiat vielä valencian-kielellä. Mukana on myös hyödyllisiä pikkuohjeita, kuten säästövinkkejä, vinkkejä lapsiperheille ja ohje juomarahan antamisesta. Minulle oli uutta tietoa, että maanantaina ei kannata tilata ravintolassa kalaa. Kalastajilla on vapaapäivät sunnuntaina ja maanantaina, joten maanantaina ostettu kala ei ole tuoretta.

Kalaa ei siis kannata ostaa kotona valmistettavaksi tai tilata ravintolassa maanantaina, sillä merenelävät eivät todennäköisesti ole tällöin kovin tuoreita.

Kirjassa on omat osiot alueen ravintoloiden ja hotellien top 10 -listoista. Nämä eivät varmaankaan ole oikeasti kymmenen parasta, vaan ennemminkin kymmenen hyvää. Esimerkiksi TripAdvisorissa on 481 ravintolaa pelkästään Torreviejassa, enkä usko että niitä on kaikkia testattu kirjaa varten.

Costa Blancalla usein käyvällä tällainen matkaopaskirja on hyvä olla olemassa. Vastaavaa tietoa saa kyllä internetistä esimerkiksi TripAdvisorista, mutta suomenkielisestä kirjasta tiedot löytyvät helposti ja tarvittaessa myös ilman internetyhteyttä. Muita suomenkielisiä paperikirjoja ei aiheesta tietääkseni olekaan, eli jos haluaa matkaoppaan alueesta kirjan muodossa, niin tämä kirja on hyvä hankinta.

Kirjan voi hankkia edullisesti esim. Adlibris verkkokaupasta: Costa Blanca top 10 (mainoslinkki). Kirjan saa myös perinteisistä kirjakaupoista (esim. Akateemisesta kirjakaupasta), mutta Adlibriksestä tilattuna se on muutaman euron halvempi. Adlibriksen kautta tilattuna postimaksua ei tule, mutta tilauksen voi tehdä vain Suomeen.

Sain näitä kirjoja jouluna kaksikin kappaletta: toisen ennen joulua WSOY:ltä arvosteltavaksi ja toisen jouluaattona joululahjaksi. Toinen kappale matkaakin pysyvästi Espanjaan ja toinen jää luettavaksi Suomeen.

Ilmaisia mutakylpyjä lähellä Torreviejaa

San Pedro de Pinatarissa on paikka  Las Charcas, jossa saa tehdä luvallisia mutakylpyjä Mar Menorin mudasta. Mutaa on käytetty jo antiikin aikoina hoitona, jonka pitäisi parantaa huono iho ja terveenkin ihon pitäisi mutahoidon avulla kaunistua.

Auto pitäisi saada johonkin parkkiin mahdollisimman lähelle mutakylpyaluetta. Alueella on laitureita, joilta saa mutaa, jolla on tarkoitus peittää itsensä ihan mustaksi. Tämän jälkeen siirrytään lilluttelemaan ”suolaränniin”, jossa muta pestään pois. Tämän pitäisi olla terveellistä iholle, mutta silti se ei maksa mitään!

Mutakylvyissä voi periaatteessa käydä koko vuoden, mutta käytännössä tätä lystiä voi harjoittaa vain kun on tarpeeksi lämmintä. Meidän olisi tarkoitus mennä kokeilemaan mutaa syyskuun alussa. Sitten kun saamme asiasta omakohtaisia kokemuksia, niin raportoimme kokemuksesta tarkemmin.

 

Lisää tietoa Alicanten alueen markkinapäivistä

Löysin mielestäni aika hyvän sivuston, jossa on kerätty tiedot kaikista viikottaisista markkinoista. Mercadillo Semanal -sivustolta saa listan tiettynä viikonpäivänä pidettävistä markkinoista. Eli jos haluaa mennä vaikkapa torstaina markkinoille, niin linkeistä voi valita torstain ja aukeavalta sivulta näkee kaikki Alicanten alueen torstaimarkkinat. Markkinoista on tarjolla myös tarkempaa tietoa, kuten aikataulut ja markkinapaikka merkattuna kartalle. Lue lisää →

Uusi sivu Guadalestin laaksosta

Sain nyt tehtyä sivun Guadalestista. Kävimme kylässä viime vuoden marraskuussa, mutta sivun tekeminen unohtui silloin. Myös kaikki kuvat on otettu marraskuussa 2014. Muistin vasta nyt kirjoittaa tästä nähtävyydestä, kun kävin läpi nähtävyyssivun ja siellä olikin sisältöä tehtynä vähänlaisesti.

Seuraava nähtävyys on varmaankin Algarin putoukset elokuussa.

Panoraamakuvia

Edellisellä reissulla otin muutaman panoraamakuvan.

Kuvat on otettu Android-puhelimella.

Kuvissa on Santa Barbaran linnoitus, Guadalestin kylä sekä El Altetin lentokentän laukkuaula.

La Matan possupäivä 18.1.2015

La Matassa lähellä Torreviejaa järjestetään sunnuntaina possupäivä. Tarjolla on ilmaiseksi grillattua possua, leipää, selleriä ja viiniä sekä olutta. Tapahtuma alkaa kello 12 paikassa Plaza de Encarnacion Puchol La Mata, joka on La Matan kirkkoa vastapäätä.

Tapahtumaan kuuluu musiikkia, pelejä, ruokaa, juomaa ja satunnaisia ilotulitteita – periespanjalainen  pikkukylän juhlallisuus siis. Ihmisiä tulee n. 2000, joista suurin osa on paikallisia, mutta ilmaisen possun bileisiin eksyy varmasti myös saksalaisia, brittejä sekä suomalaisia.

Sääennustus lupaa sunnuntaille viileää (13C), mutta juuri sellaiseen päivään possu sopiikin parhaiten. Jos olisin nyt 3000 km lähempänä tapahtumapaikkaa, niin osallistuisin tähän varmasti!